Соціум

Навчаючись, вчимося!

Минулий тиждень для лідерів міського учнівського самоврядування виявився надзвичайно насиченим.

Минулий тиждень для лідерів міського учнівського самоврядування виявився надзвичайно насиченим.

У Хмельницькому національному університеті за ініціативи Студентської ради відбувся “круглий стіл” за участю  представників студентського та учнівського самоврядування міста на тему: “Хочу бути студентом”. На зустріч завітали понад 70 школярів з усіх загальноосвітніх навчальних закладів Хмельницького.
“Сподіваємось, що наше молодше покоління готове до нових звершень! Так я думала, готуючись до зустрічі. Та коли почула про потужні проекти, реалізовані хмельницькими лідерами, зрозуміла, що нам є чого повчитись і у вас. Хочу подякувати лідерам “Нової генерації міста” за ініціативу, працьовитість, нестримне бажання працювати й активну життєву позицію з юних років!”― заявила, не стримуючи емоцій, голова студради ХНУ Анастасія Козак.
“Нам є чого повчитись одне в одного”, ― саме ці слова стали підсумком зустрічі з лідерами учнівського самоврядування міста!

Після чудового студентського форуму ми вирішили зняти відео про унікальну пам’ятку міста: пам’ятник-фонтан барону Мюнхгаузену. Але зробили для себе дуже неприємне відкриття: в центрі міста, у затишному дворику з унікальним пам’ятником неймовірна кількість сміття. Але для нас, лідерів, це не стало перешкодою. Гарненько все поприбиравши, відзняли відео, одразу на місці визначили програму майбутнього збору лідерів. А ще  вирішили  ініціювати  “Eco challenge”: якщо ви помітили сміття біля свого будинку, школи, університету чи місця роботи, збирайте команду і разом робіть місто чистішим і затишнішим.

Чергове розширене засідання ради “Нової генерації міста” відбулося 13 квітня. Після інформаційного блоку питань лідери передали гостинці   в АТО через відомого волонтера  Сашка Бауріна, а ще взяли участь в еко-квесті “Станьмо янголами Землі”.

На радіо “Місто”, в програмі “Молодіжний олімп”  ми разом із координатором роботи хмельницьких лідерів  Ольгою Вальковою розповіли про реалізацію найбільш вагомих, на нашу думку, лідерських проектів.

Під час першого міського батьківського форуму, ініційованого міською владою та управлінням освіти, який відбувся 17 квітня, одна з секцій була повністю присвячена учнівському самоврядуванню.
А попереду — нові цікаві проекти!
Анна Балян,  голова ради
учнівського самоврядування “Нова генерація міста”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *