Соціум

Креативні велопарковки будуть!

Це — не лише частина інфраструктури, а й мистецькі об’єкти, які поліпшують імідж міста.

Це — не лише частина інфраструктури, а й мистецькі об’єкти, які поліпшують імідж міста. У цьому переконаний заступник голови ГО “Критична маса”, радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Сергій Толстіхін. Створення незвичних парковок повинен запустити конкурс “Найкреативніша велопарковка”, презентований учора в стінах міської ради.

“Велосипед як вид транспорту стає дедалі популярнішим серед хмельничан. Мешканці міста масово пересідають на двоколісний транспорт, тому ми маємо подбати про якісну велоінфраструктуру. Як правило, це — велодоріжки та парковки. Останні повинні бути не лише зручними, а й креативними, адже це — імідж міста”, — розповів Сергій Толстіхін.
Щоб збільшити кількість незвичних велопарковок, громадські активісти спільно з міською радою організували спеціальний конкурс, до якого запрошують місцевих підприємців, адже встановлення велопарковки біля  закладу розширює коло його клієнтів. Також це хороший іміджевий хід, бо про підприємця буде знати все місто завдяки його вкладу в розвиток міської інфраструктури.
За словами заступника міського голови Володимира Гончарука, підбиття підсумків конкурсу та нагородження переможців відбудуться у вересні цього року під час Днів сталої енергії. Переможці конкурсу, яких оберуть велолюбителі, отримають не лише визнання, а й призи від влади.
“Йдеться про безкоштовні рекламні площі, а це — доволі цінний подарунок для підприємця. Загалом, міська влада продовжує працювати над покращенням умов для хмельницьких велосипедистів. Так, нині ми беремося за розробку проектно-кошторисної документації для побудови зручної велодоріжки. Проект, який розробили на замовлення попередньої влади, не раціональний, адже велодоріжка мала б пролягати виключно парком ім. М.Чекмана”, — зазначив Володимир Гончарук.
Отож, щоб подати заявку на участь у конкурсі “Найкреативніша велопарковка”, необхідно перейти за посиланням go.km.ua/veloparkovka й заповнити реєстраційну форму. Також на сайті розміщено рекомендації щодо зручності конструкції.
“Велопарковка не лише повинна мати оригінальну форму, а й бути зручною у користуванні. Також вона обов’язково має передбачати можливість зачепити велосипед за раму та переднє колесо, щоб вберегти його від крадіїв”, — наголосила ініціатор конкурсу, журналіст Афіна Черкезова.
Андрій ЯЩИШЕН

Фото з сайту itstartedwithafight.de

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *