Соціум

Коли яскраво квітне Україна

У Міжнародному виставковому центрі в Києві 12-14 квітня проходила щорічна міжнародна спеціалізована виставка з квіткового бізнесу, садівництва, ландшафтного дизайну та флористики “Flower Expo Ukraine 2016”, у якій узяли участь і хмельницькі квітникарі.

У Міжнародному виставковому центрі в Києві 12-14 квітня проходила щорічна міжнародна спеціалізована виставка з квіткового бізнесу, садівництва, ландшафтного дизайну та флористики “Flower Expo Ukraine 2016”, у якій узяли участь і хмельницькі квітникарі.

Це єдина  в Україні виставка з квіткового бізнесу, садівництва, ландшафтного дизайну і флористики, яка цьогоріч відзначає 10-літній ювілей.
Виставка була заснована у 2006 році компанією “Місто мрії” під патронатом Союзу українських квіткарів, з роками до неї долучалися провідні вітчизняні та міжнародні компанії. Відвіду-вачами виставки є не лише українці, а й закордонні гості.
Цьогоріч програма була надзвичайно насиченою, в урочистому відкритті взяли участь посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер, президент Українського союзу промисловців та підприємців Анатолій Кінах та інші почесні гості.
У рамках виставки презентували соціальний проект “Квіти — енергія життя”, ініційований Всеукраїнською благодійною організацією “Союз українських квіткарів”, аби популяризувати важливість озеленення і біля власної оселі та офіса, і в масштабах країни. Проект включав захоплюючу презентацію програми “Букет-портрет”, обличчям якої стали талановиті жінки: директор Національного культурно-мистецького та музейного комплексу “Мистецький Арсенал” Наталя Заболотна, заслужений лікар України Ольга Богомолець, відома співачка та громадська діячка Руслана Лижичко. Для них провідні флористи України підготували ексклюзивні персональні букети-портрети. Глядачі мали можливість побачити, як за допомогою рослин можна передати особисті характеристики людини та її внутрішній світ.
Враженнями ділиться Наталя Заболотна: “Мені у житті та в навколишньому світі завжди не вистачає прекрасного. Квіти і мистецтво, безперечно, пов’язані, тому виставка, зокрема програма “Букет-портрет”, дала мені змогу це відчути. Вважаю,  кожен глядач та учасник також отримав цей меседж”.
“Надзвичайно задоволена, що в Україні проводяться такі прекрасні заходи. Незважаючи на складну ситуацію в нашій країні, важливо вміти абстрагуватись від негативу і побачити красу навколо”, — вважає Руслана Лижичко.
Відвідувачі також  могли взяти участь у майстер-класі зі створення оригінальних букетів від флористів та дизайнерів з Нідерландів Пітера ван дер Слюса та Марка Франка й переконатися, що створити шедеври флористики при великому бажанні може кожен.
Крім цього, у ході “Flower Expo Ukraine 2016” відбувся конкурс букетів “Імпровізація з троянд”, організаторами якого є Міжнародна академія флористики Наталії Агеєвої та Союз українських квіткарів.
А французька компанія “Meilland” на своєму стенді представила новий сорт троянди “Славутич”, названої на честь відродженого після Чорнобильської аварії однойменного українського міста. 60 кущів троянди цього сорту минулої осені вже висадили в Україні, половина з яких — у Меморіальному парку героїв та жертв Чорнобиля у Славутичі і стільки ж ― навпроти адміністративної будівлі в Чорнобилі. Побачити ж їх у всій красі квітучими вперше можна було на виставці “Flower Expo Ukraine 2016”.
Хмельничани не залишились осторонь і також продемонстрували свою продукцію, взявши активну участь у виставці.
“Радує, що стільки закордонних компаній, зокрема з Франції, Нідерландів, Колумбії, Німеччини, взяли участь у цій виставці. Адже це дає поштовх до розвитку й співпраці. Проте, на жаль, кількість українських фірм доволі невелика. Для себе  отримав безцінний досвід участі у подібних заходах, а також заручився можливістю партнерства з іншими компаніями”, ― розповідає учасник із Хмельницького Сергій Попіль.
“Побувавши на подібних виставках у Німеччині, Франції, в інших країнах, для себе відзначив, що українці досягли певної високої планки, проте є ще куди рости. Сподіваюся на подальший розвиток квіткового бізнесу в Україні”, ― зазначив гість із Нідерландів та учасник виставки Пітер Лагедейк.
Дар’я Попіль, прес-клуб “Юний журналіст”, учасниця виставки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *