Соціум

Колективно вирішувати проблеми

Чергове зібрання голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Хмельницького, яке організували рада голів ОСББ та депутат міської ради Ігор Ялоха, було присвячене співпраці з Центром надання адміністративних послуг у Хмельницькому.

Чергове зібрання голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Хмельницького, яке організували рада голів ОСББ та депутат міської ради Ігор Ялоха, було присвячене співпраці з Центром надання адміністративних послуг у Хмельницькому.

Начальник відділу державної реєстрації Тетяна Гриньчук розповіла про реєстрацію змін до Статутів ОСББ, яка є актуальною для подальшої діяльності об’єднань у правовому полі. Вона поінформувала про перелік документів та процедуру реєстрації, а також відповіла на численні запитання учасників наради. Виконуюча обов’язки начальника дозвільного центру Наталя Онищук розповіла про  надання послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також про зміни в системі реєстрації місця проживання. Тепер питаннями реєстрації та зняття з реєстрації в нашому місті займаються адміністратори управління адміністративних послуг міської ради на вул. Соборній, 16. На зустрічі голови ОСББ дізналися про процедуру реєстрації/зняття з реєстрації, а також розміри адмінзбору, якщо дія відбувається в межах встановленого законом терміну, а також якщо є порушення.
Голови ОСББ визначили проблеми, що заважають діяльності ОСББ: відсутність можливості отримати дані про зареєстрованих у багатоквартирному будинку, про випадки відключення без попередження газу в будинках, де є дахові котельні, про те, що газівники забувають норми законодавства щодо перевірок димовентиляційних каналів у багатоповерхівках, які прописані в їх договорах зі споживачами, про затримки з відшкодуванням пільг та субсидій державою, про те, що жодна з міських програм енергозбереження та енергоефективності чомусь не діє… Присутні  висловили побажання депутату Ігорю Ялосі, а також голові Асоціації ОСББ Юрію Хмельницькому та голові ради голів ОСББ Богдану Малінському вивчити досвід кам’янчан щодо утеплення будинків міста, аби активізувати цю роботу, готуючись до наступного опалювального сезону, особливо в умовах підняття тарифів на  енергоносії.
Учасники зібрання переконані, що подібні зустрічі корисні, бо колективна думка допомагає швидше розв’язувати проблеми, з якими їм доводиться зустрічатися на кожному кроці.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *