Соціум

Депутатська “абетка” Наталії Собко

У нинішній каденції  інтереси мешканців Південно-Західного мікрорайону в міській раді представляє Наталія Собко від фракції БПП “Солідарність”.

Виборчий округ №24 є частиною Південно-Західного мікрорайону, складається з вулиць Інститутської, Хотовицького, Молодіжної. Забудовувався він житловими масивами у 1960-1980-і роки минулого століття завдяки потужним підприємствам: радіозаводу і “Катіону”. Інтенсивна забудова, відомче підпорядкування значної кількості будинків відзначилися неминучими проблемами вже у пострадянський час. Колишні їхні власники або поспіхом позбувалися обтяжливої соціальної інфраструктури, або взагалі кинули її напризволяще. Лише згодом частину масивів міська влада  прийняла у комунальну власність з поступовим благоустроєм та належним обслуговуванням. Депутатам  від цього мікрорайону клопоту завжди вистачало і не кожному вдалося заслужити довіру місцевих мешканців. Треба було бути для них своєю людиною: або тривалий час тут жити, або працювати.

У нинішній каденції  інтереси мешканців Південно-Західного мікрорайону в міській раді представляє Наталія Собко від фракції БПП “Солідарність”. Для них вона якраз і є своєю: давно живе у цьому мікрорайоні, багато років працює директором НВК №6. Обидва ці фактори є визначальними для депутатської діяльності: як керівник-господарник вона має досвід співпраці з комунальними підприємствами, як директор навчального закладу —  можливість спілкуватися з батьками своїх вихованців, завдяки чому добре знає всі побутові проблеми округу. Маючи довіру (а освітяни ніколи не були нею обділені), Наталія Собко отримала чимало звернень виборців, визначаючи їх як особисті доручення. Таких упродовж п’яти місяців депутатства накопичилося вже понад півсотні: колективних та індивідуальних. Отож пріоритетним напрямком у депутатській роботі вона обрала покращення життя місцевих мешканців. І хоча роботи вистачає, вже є певні досягнення.
Так, на Інститутській, 16, 16/1 у будинках замінена система водовідведення, на Хотовицького, 5/3, 5/4 відремонтовані дахи. У підвалах будинків №7 на Молодіжній та №5/3 на Хотовицького наведений порядок. На території округу підрізали дерева і впорядкували зелені насадження. За сприяння депутата у двох будинках на Інститутській та Хотовицького встановлені лічильники тепла.
Окрема тема: дослідження правомірності будівництва торговельних кіосків з підключенням до загальної електромережі біля Будинку молоді “Проскурів”. Це було зроблено на вимогу місцевої ініціативи. Чимало звернень стосувалися внутрібудинкових ремонтних робіт, надання матеріальної допомоги, благоустрою дворів… Більшість з них уже виконано.
Натомість обмежуватися зробленим Наталія Собко не збирається. Досвідчений педагог добре засвоїла аксіому: сказавши “а”, абетку треба продовжити. Її депутатська “абетка” складається з конкретних планів: асфальтування внутрішніх дворів, зокрема за адресами: Хотовицького, 5, Інститутська 14/1, 20/2, Молодіжна 7, 7/1, 9/1, облаштування тротуару до НВК №6, ремонту під’їздів на Інститутській, 14. Є питання щодо відновлення зовнішнього освітлення мікрорайону, благоустрою прибудинкових територій, облаштування дитячих майданчиків, вирішення проблеми безпритульних тварин. Зрозуміло, що цей перелік матиме продовження, але шкільного директора, загартованого багатьма роками вітчизняного освітянства з його постійними проблемами, збити з обраного напрямку вже неможливо. Головне — люди повірили, що їхній депутат здатен реально покращити життя мікрорайону.
Володимир Разуваєв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *