Соціум

Танцювальним кроком до Золотої Європи!

Народний художній колектив України, ансамбль стилізованого бального танцю “Альборадо” та народний колектив мажореток “Альфа” вразили танцювальною майстерністю та харизматичністю не лише Всеукраїнський конкурс “Епіцентр талантів”, а й міжнародний “Golden Europe — Весняна симфонія”.

Народний художній колектив України, ансамбль стилізованого бального танцю “Альборадо” та народний колектив мажореток “Альфа” вразили танцювальною майстерністю та харизматичністю не лише Всеукраїнський конкурс “Епіцентр талантів”, а й міжнародний “Golden Europe — Весняна симфонія”.

Шалений стукіт підборів, швидкі ритми музики, сяюча посмішка і водночас гучне калатання сердець — так танцюристки виступали перед великою аудиторією. Перше творче випробовування юних танцюристів — Всеукраїнський конкурс єднання “Епіцентр талантів”. Він проходив у Хмельницькому і зібрав юні обдарування з різних куточків України: Дніпропетровська, Харкова, Львова, Рівного і нашого міста.
“Гарно підготовлені колективи і достойні номери! А результати перевершили всі найсміливіші сподівання! Наші групи (80 учасниць) так танцювали “Весняну польку”, “Віденський вальс”, “Кольорові парасольки”, джайв, “Бугі-Вугі” і чаруюче танго “Маскарад”, що зуміли переконати журі поставити найвищі бали. Отож з п’яти номінацій у нас усі п’ять перших місць і заслужено отримане гран-прі конкурсу. Ми довели всім, що найкращі!” — розповідає керівник художнього колективу “Альборадо” Наталя Мильнікова.
Учасниця конкурсу Марина Монастирська доповнила: “Танцювали в гарному гуморі, відчуття неймовірні. Після “Весняної польки” емоції просто переповнювали. Ми до останньої хвилини переживали, якою ж буде вирішальна оцінка: десять чи дев’ять, а може, й вісім… До того ж з нами вперше танцювала молодша група, за них ми не менше хвилювались: аби тягнули носки й обов’язково посміхались”.

Наступним і, мабуть, найвідповідальнішим етапом для хмельницьких талановитих танцюристів було представляти Україну на міжнародному конкурсі “Golden Europe — Весняна симфонія”. Цю подорож колективи “Альборадо” та “Альфа” пам’ятатимуть довго: побували аж у чотирьох країнах Європи: Чехії, Угорщині, Австрії та Словаччині, а родзинкою поїздки, за словами юних мандрівників, було безліч цікавих екскурсій європейськими містами.
Враженнями ділиться Наталя Мильнікова: “Перша наша зупинка — стародавнє місто з гучним ім’ям, що пробуджує мрії, Відень. Спекотне сонце, яскраво-зелена трава і величезне тюльпанове дерево, під яким мої улюблені вихованці танцювали справжній віденський вальс біля розкішного пам’ятника Моцарту. Мабуть, це мрія будь-якого керівника — станцювати віденський вальс у самому центрі Відня.
Потім — велична Прага. Тут у нас був важкий конкурсний день. Ми їздили із трьома групами: старша і дві середні й представили вісім композицій. Безмежно раділи, що отримали два перші місця і три другі. А потім  відбувся гала-концерт усіх колективів, на який з-поміж 160 представлених номерів обрали 18 найкращих, два з яких — наші. Нам випала честь його й завершувати “Маскарадом”!”
Ці перемоги вже вкотре підтверджують звання народних художніх колективів України. Вся велика родина “Альборадо” й “Альфи” щиро рада підкоренню нових творчих вершин.
Валерія КАСЬЯР, прес-клуб “Юний журналіст”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *