Соціум

Винагорода за таланти

Кращим митцям минулого четверга міський голова Олександр Симчишин вручив сертифікати на стипендії міської ради. Отримали її талановиті діти й викладачі шкіл естетичного виховання, митці міста.

Нині в нашому місті чимало театральних, танцювальних, вокальних, музичних колективів, артистів, які заслужили повагу не тільки мешканців міста. Кращим митцям минулого четверга міський голова Олександр Симчишин вручив сертифікати на стипендії міської ради. Отримали її талановиті діти й викладачі шкіл естетичного виховання, митці міста.

“Неталановитих дітей не буває, гордимося всіма юними хмельничанами, але героями сьогоднішнього дійства — особливо, — привітав їх міський голова. — Це діти, яких знає все місто, багато з них отримували перемоги на змаганнях різних рівнів. Поважаємо й цінуємо також тих, хто за приклад початківцям, — фахових викладачів, відомих діячів культури міста. Ці люди заслуговують на привілеї, зокрема, премію від міської ради. Нині турбуємося про збільшення розміру стипендії, сподіваємося, незабаром талановиті хмельничани це відчують. Тож усім стипендіатам дякую за таланти й старання. Успіхів, так тримати!”.
Крім того, Олександр Симчишин зазначив, що вже у наступному навчальному році, спершу як експеримент, у загальноосвітніх навчальних закладах відбуватиметься навчання обдарованих дітей за індивідуальною програмою. Таким учням вчителі приділятимуть більше уваги вже з першого класу. Торкнуться зміни не лише спеціалізованих, а й звичайних шкіл. Цей досвід хмельничани перейматимуть у Харкова та Івано-Франківська.
Сертифікати на стипендію від міського голови отримали вихованці, викладачі та митці Хмельницької дитячої школи мистецтв “Райдуга”, Центру естетичного виховання учнівської молоді, дитячої школи мистецтв, школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, дитячих музичних шкіл №№1, 2, представники ансамблів бального танцю “Успіх”, народного танцю “Веселка” та “Намисто” міського Будинку культури, міського муніципального естрадно-духового оркестру.
Привітав стипендіатів з успіхом та побажав творити культуру міста разом і надалі начальник міського управління культури і туризму Артем Ромасюков.
“Їздила на різноманітні конкурси, звідки поверталася з нагородами. Старалася, була активною ученицею, прислухатися до настанов викладачів дитячої школи мистецтв “Райдуга”. Горда, що у свої 12 років уже заслужила своєрідну зарплатню за талант!” — ділиться у розмові стипендіатка міської ради Вікторія Миц.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *