Соціум

Юні лідери краю об’єднались

Традиційний весняний регіональний збір лідерів учнівського самоврядування “Школа лідерства-2016” відбувся 23 березня в прес-клубі Палацу творчості дітей та юнацтва. Хмельницькі лідери з “Нової генерації міста” зустрічали гостей із Шепетівки, Старокостянтинова, Білогір’я, Ярмолинець та Красилова.

Традиційний весняний регіональний збір лідерів учнівського самоврядування “Школа лідерства-2016” відбувся 23 березня в прес-клубі Палацу творчості дітей та юнацтва. Хмельницькі лідери з “Нової генерації міста” зустрічали гостей із Шепетівки, Старокостянтинова, Білогір’я, Ярмолинець та Красилова.

Ранок лідерів, неначе у рекламі, розпочався з кави-брейк та смаколиків, що дало змогу ще до початку тренінгів познайомитися між собою.
З вітальним словом до учасників звернулися начальник міського управління освіти Роман Миколаїв та директор обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук. Нам, звісно, дуже хотілося, щоб чоловіки провели цей день з нами, але посадові обов’язки покликали їх на роботу.
Розігріти атмосферу взялися тренери й координатори малих груп, на які учасники поділилися за кольором цукерок, виданих кожному під час реєстрації. Кілька годин інтерактивних вправ та неформального спілкування були спрямовані на розвиток вміння працювати в команді, правильно розподіляти час та енергію, слухати й розуміти інших, розставляти пріоритети. Та на цьому цікавинки для лідерів Хмельниччини не закінчилися. Після смачного обіду вони трішки розім’яли м’язи під час сіті-квесту “Вулицями сучасного Проскурова”. Саме Проскурова, адже, прогулюючись містом, лідери згадували, а хтось тільки знайомився з історією, дізнавалися минулі назви вулиць Хмельницького, навіть встигали розв’язувати ребуси та складати пазли! А кінцевою точкою квесту і місцем зустрічі команд став майдан Незалежності, де лідери вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та неоголошеної війни на сході України квітами й хвилиною мовчання.
На учасників збору чекала ще одна не менш цікава екскурсія. Активна учнівська молодь дізналася про принципи роботи журналістів, ведучих, звукооператорів, монтажерів, режисерів  телерадіокомпанії “Поділля-центр”. Ця міні-подорож була дуже цікавою: під час екскурсії очі старшокласників не відривалися від відеокамер, моніторів та знімальних майданчиків.
А ще на лідерів чекали сертифікати про закінчення “Школи лідерства” та вже традиційне фото на згадку. Прощалися з обіймами та обіцянками обов’язково зустрічатися ще.
За підтримку регіонального збору лідерів “Нова генерація міста” вдячна методистам обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Анжелі Махмутовій та Анні Поліщук, координатору обласної ради старшокласників Інні Пірожок, а також директору ГО “Центр стратегічних ініціатив” Наталі Шмуриковій.
“Я вже з нетерпінням чекаю наступного збору лідерів. Відкрив для себе багато нового, познайомився з цікавими ініціативними людьми, знайшов нових друзів та просто змістовно провів час. Сподіваюся, наступного року ми знову зберемось і проведемо разом уже не один, а принаймні два чи три дні”, ― поділився враженнями Максим Волицький з Красилова.
Євгенія Соболєва,
прес-клуб “Юний журналіст”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *