Соціум

З кубком зі столиці

У манежі Київської міської школи вищої спортивної майстерності завершились останні офіційні всеукраїнські змагання в приміщенні — зимовий чемпіонат України з легкої атлетики серед ветеранів.

У ході безкомпромісної боротьби на бігових доріжках та в секторах досвідчені спортсмени віком понад 30 років оновили 17 рекордів країни. Найкращий результат за рейтингом WMA (Всесвітньої легкоатлетичної асоціації ветеранів) продемонстрував 36-річний вінничанин Віктор Шаповал, який підкорив планку висотою 2 м 20 см.
Збірну Хмельниччини гідно представили 15 легкоатлетів від 35 до 77 років, більшість з яких виступили в двох видах й потрапили до числа призерів у своїх вікових групах. За рейтингом  WMA, який враховує результат і вік спортсмена, в абсолютному заліку в окремих видах стали двоє подолян. Зокрема 51-річний хмельничанин Олександр Бортюк у бігу на 60 м з результатом 8,03 с здобув бронзу. На жаль, він травмувався на останніх метрах і не покращив свого  результату — 8,00 с, показаного в цьому ж манежі у грудні минулого року. На другий щабель п’єдесталу пошани піднялася 52-річна кам’янчанка Олена Поблiчко, виборовши срібну медаль у секторі зі штовхання ядра.
Вагомий внесок у загальний успіх нашої команди, яка стала переможницею серед збірних областей третьої групи, зробили також Олександр Нагуляк, Юрій Адамков, Олександр Захаров, Віктор Флентін з Хмельницького, Валентин Ліпiч, Михайло Моспан та Леонід Щербина з Кам’янця-Подільського, Володимир Бохонський з Ярмолинець, Руслан Тимощук із Шепетівки, Микола Онищук з Красилова, Олександр Музалевський зі Славути та дебютантка чемпіонату Світлана Ільченко з Нетішина.
За сумою 20 найкращих особистих рейтингів подільська команда увійшла до трійки кращих регіонів після збірних міста Києва та Харківської області.
Віктор Флентін
на фото: команда Хмельниччини після нагородження

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *