Соціум

Віталій Худецький про проблеми Гречан

Гречани — один із найбільш проблемних мікрорайонів міста. У радянські часи він розбудовувався швидкими темпами як індустріальний район. Тоді й сформувалися нинішні проблеми Гречан.  Депутат міської ради Віталій Худецький від “Об’єднання “Самопоміч” переконаний, що більшість нагальних негараздів можна було б вирішити, якби депутати попередніх скликань активніше цікавилися життям цього мікрорайону. За час своєї каденції він планує зламати цю традицію.

Гречани — один із найбільш проблемних мікрорайонів міста. У радянські часи він розбудовувався швидкими темпами як індустріальний район. Тоді й сформувалися нинішні проблеми Гречан.  Депутат міської ради Віталій Худецький від “Об’єднання “Самопоміч” переконаний, що більшість нагальних негараздів можна було б вирішити, якби депутати попередніх скликань активніше цікавилися життям цього мікрорайону. За час своєї каденції він планує зламати цю традицію.

Отож до виборчого округу Віталія Худецького належать частини вулиць Кооперативної, Курчатова, Міцкевича, Північної, Торф’яної, Вокзальної, Зенітної провулки Городній, Дальній, Кооперативний, Курчатова, Північний, Торф’яний, Зенітний, П’яскорського та проїзди Північний і Торф’яний. Зазвичай мешканці округу №13 виділяють три найгостріші проблеми — погана якість доріг і води та відсутність нормального вуличного освітлення. Саме їхнім вирішенням планує зайнятися Віталій Худецький. У цьому він заручився підтримкою міської влади, депутата сусіднього округу Дмитра Палія, голови комітету місцевого самоврядування Валентини Зубарець й активних мешканців мікрорайону.
“Перші кроки у цьому напрямку зробив ще тоді, коли був кандидатом у депутати міської ради. За власні кошти разом із Дмитром Палієм наймали спецтехніку для очищення доріг. Нині ж сформували титульні списки капітального та ямкового ремонтів доріг. Найбільш актуальним є покращення якості дорожнього покриття на вулицях Міцкевича і Кооперативній, адже ними курсує громадський транспорт”, — розповів Віталій Худецький.
Також завдяки надісланого ним депутатського звернення у “Міськсвітло”, комунальники виявили та замінили аварійні вузли електропередачі. Як результат — на деяких вулицях відновлене вуличне освітлення. Віталій Худецький вплинув на заміну каналізаційних люків і теплоізоляції на трубах, встановлення теплового лічильника у будинку на вулиці П’яскорського, 2, встановив пластикові вікна у під’їзді будинку №13/1 на вулиці Курчатова. Також як депутат міської ради долучився до відновлення роботи вузлової лікарні станції Гречани та експертно довів на сесії міської ради необхідність підвищення ціни викупу земельної ділянки ТОВ “Поділля Заготзерно”, що принесло бюджету міста додатковий мільйон гривень.
У середньому в дні прийому до Віталія Худецького надходить до 50 звернень від мешканців округу, левова частка яких — прохання про матеріальну допомогу. Загалом за час каденції він відреагував на 500 звернень від громадян, 70 з яких передані міському голові Олександру Симчишину.
“Ми також досягли результату у встановленні вузлів для водопостачання, щоб мешканці Гречан могли отримати якісну воду з Чернелівського водогону, адже нині половина жителів мікрорайону вживає дорожчу, але значно гіршу воду. Загалом про виконану роботу й про сто днів депутатської каденції я прозвітував перед громадянами у дворі будинку на вулиці Північній, 2”, — зазначив Віталій Худецький.
Депутат не зупиняється на досягнутому, адже планує створити маршрут автобуса, який завозитиме дітей у школу, встановити світлофор на перехресті вулиць П’яскорського і Курчатова, яке є аварійно небезпечним. Також продовжуватимуть встановлення вуличного освітлення, капітальний і косметичний ремонти.
Віталій Худецький розповів, що планує лобіювати встановлення спортивних майданчиків у Гречанах, дослідити раціональність використання приміщень спортивно-культурного центру “Плоскирів”, адже є підозри про занижені ставки оренди для деяких орендарів.
“Більше того, ми плануємо облаштувати берег річки Південний Буг, щоб поблизу створити велодоріжку. Це проект, який стане частиною розбудови велоінфраструктури в Хмельницькому. Мешканцям мікрорайону також можу допомогти як член комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища в узаконенні їхніх гаражів та прибудов на приватних ділянках, адже з цим у Гречанах є проблеми. Поки що до мене з цією проблемою звернулися кілька громадян”, — сказав Віталій Худецький.
Мешканці округу №13 можуть прийти на прийом до свого депутата щовівторка у спортивно-культурний центр “Плоскирів”. З 10.00 до 15.00 громадян приймає юрист, з 15.00 до 18.00— депутат міської ради.
Андрій ЯЩИШЕН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *