Соціум

Хто в місті найкраще читає

У міській бібліотеці для дітей №12, що на проспекті Миру, відбулося свято книги. Саме тут проходив другий міський етап обласного конкурсу “Найкращий читач Хмельниччини-2016” серед шести-, семикласників міських шкіл.

У міській бібліотеці для дітей №12, що на проспекті Миру, відбулося свято книги. Саме тут проходив другий міський етап обласного конкурсу “Найкращий читач Хмельниччини-2016” серед шести-, семикласників міських шкіл.

Конкурс проводиться щорічно у два етапи. У першому взяли участь понад 200 читачів міських бібліотек, з них 30 найкращих потрапили у другий. І лише двоє переможців позмагаються з ровесниками за звання найкращого читача Хмельницької області.
З вітального слова начальника міського управління культури і туризму Артема Ромасюкова розпочався конкурс.
“Комусь книгу заміняє Інтернет, комусь — телевізор, а хтось каже, що просто не встигає читати. Я вважаю, що книга тренує мозок і виховує особистість. Впевнений, що читання допоможе досягти успіху, а ще читати — це задоволення”, — ділиться учасник конкурсу, читач бібліотеки-філії №12 Дмитро Білошапко.
Те, що сучасні діти читають, підтверджує й Марія Руда, відвідувачка бібліотеки-філії №14: “Усі книги, що маю вдома, вже багато разів перечитала. І тому я відвідую бібліотеку у мікрорайоні Ракове біля свого дому, де завжди можу знайти нові цікаві книги”.
Журі оцінювало читацьку активність учасників, загальний рівень ерудиції, вміння стисло й аргументовано розказати про прочитане, артистизм у виступі, креативність, творчий підхід. До складу журі конкурсу увійшли Петро Маліш, голова міського осередку Національної спілки письменників України, Віталій Міхалевський, голова правління Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка,  Світлана Прокопенко, головний спеціаліст управління культури і туризму, а також представники адміністрації  міської ЦБС.
“Ціную людину, яка поряд з матеріальними благами наповнюється й духовними. Щасливий, що у Хмельницькому є стільки дітей, натхненних літературою”, — підбиваючи підсумки конкурсу, зазначив Петро Маліш.
Тож у міському етапі конкурсу відзначені в різних номінаціях: Дмитро Білошапко та Аліна Захарчук у номінації “Читацький щоденник”, Катерина Заворотна та Любомир Будяй — “Візитка учасника”, Софія Ільницька та Дар’я Янчук — “Юний ерудит”.
Що ж до звання “Найкращий читач Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи-2016”, то його отримали читачі бібліотеки-філії №12 Катерина Бевза та Дмитро Коваль. На переможців чекає наступний етап конкурсу вже обласного рівня.
Елла Холміцька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *