Соціум

Міські управління очолять нові люди

Минулої п’ятниці у міській раді презентували потенційних очільників двох ключових структур — управління комунального майна і департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів. На посаду в першому претендує Мирослав Трещов з Дніпропетровської області, а департамент може очолити колишній військовий родом з Білорусі Сергій Борисюк.

Минулої п’ятниці у міській раді презентували потенційних очільників двох ключових структур — управління комунального майна і департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів. На посаду в першому претендує Мирослав Трещов з Дніпропетровської області, а департамент може очолити колишній військовий родом з Білорусі Сергій Борисюк.

Мирослав Трещов одразу заявив, що комунальне майно має приносити хороші доходи у міський бюджет. На його думку, з цим у Хмельницькому є проблеми. По-перше, ставки за оренду комунального майна у нашому місті найнижчі в Україні. Більше того, є питання щодо добросовісності деяких орендарів.
“Вважаю, що місцеві орендні ставки на 20-30% нижчі, аніж в інших обласних центрах, тому їх необхідно переглянути. Свою роботу розпочну з ревізії всіх об’єктів комунальної власності, аби з’ясувати, хто не платить за оренду чи порушує орендні договори”, — наголосив майбутній очільник управління комунального майна.
Він розповів, що останні три місяці був радником міського голови. Впродовж цього періоду ознайомився з роботою управління й побачив внутрішні проблеми. За його словами, соціальні ставки оренди у розмірі 4% нині сплачують постійно діючі виставки-продажі та “Укрпошта”. Саме тому починати роботу варто з перегляду їх орендних умов.
“На мою думку, постійно діючі виставки-продажі нічим не відрізняються від інших закладів торгівлі, а виконання орендного договору відділеннями “Укрпошти” викликає низку питань. Зокрема, “Укрпошта” не проводить ремонтів орендованих приміщень і тому повільно комунальна власність руйнується. Взагалі, якщо ми не розберемося з подібними питаннями у найближчі два роки, 80% комунальної власності може стати непридатною для використання. Це серйозна загроза для міста”, — заявив Мирослав Трещов.
У його планах — зайнятися утепленням приміщення ТЦ “Дитячий світ”, зібрати більшість місцевих громадських організацій в одному приміщенні, продовжити мораторій на продаж комунального майна у центральній частині міста.
До цього часу Мирослав Трещов встиг попрацювати  у Нікопольській міській раді, очільником управління доходів департаменту фінансів Дніпропетровської облдержадміністрації, керівником апарату Львівської обл-держадміністрації та радником віце-прем’єр-міністра України.
Особливих претензій до нього представники громадськості не висловили, проте обурилися, що міський голова не розглянув запропоновану ними кандидатуру — члена громадської ради при міськвиконкомі Олександра Кривого.

Кандидат на посаду керівника департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Сергій Борисюк, який, до речі, працює директором приватного підприємства “Поділляземінвест”, основним своїм завданням бачить припинення будівельного беззаконня.
“Я народився у білоруському місті Брест, у Хмельницькому мешкаю з 1997 року, місто вже стало для мене рідним. Обурює, що, на відміну від того ж Бресту, у Хмельницькому панує будівельна анархія: немає нормального генплану, місто забудовується хаотично з порушенням законів і здорового глузду. Саме з цим я планую розібратися. Буду в цій справі незалежним, адже я людина забезпечена — отримую військову пенсію, тому думатиму про розвиток міста”, — наголосив Сергій Борисюк.
За його словами, земельними питаннями займається з 2008 року, тому за цей час на власні очі побачив схеми незаконного виділення землі, створення фіктивних підприємств. У цьому процесі, вважає Сергій Борисюк, колишнього головного архітектора міста Віктора Дунаєвського зробили “хлопчиком для биття”, адже все вирішувалося будівельним лобі у міській раді. Тому за час роботи на посаді пообіцяв знести одну з незаконних будов. Це, на його думку, буде уроком для недобросовісних забудовників.
Почувши це, представники громадськості побажали успіху й пообіцяли допомогти у боротьбі за інтереси міста.
Андрій ЯЩИШЕН
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *