Соціум

Зареєструвати маля можна одразу в перинатальному центрі

Актуальним є сервіс відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Хмельницькому міськрайонного управління юстиції зі спрощеного доступу громадян до адміністративних послуг з державної реєстрації народження дитини безпосередньо в міському перинатальному центрі.

Актуальним є сервіс відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Хмельницькому міськрайонного управління юстиції зі спрощеного доступу громадян до адміністративних послуг з державної реєстрації народження дитини безпосередньо в міському перинатальному центрі. Простіше кажучи, батьки мають можливість зареєструвати дитину одразу після її народження, не виходячи з пологового будинку. Все, що потрібно, — це мати при собі паспорт матері й батька, свідоцтво про шлюб і медичне свідоцтво про народження дитини, видане відділенням, в якому перебуває породілля. Наступного дня після подачі заяви батьки отримають документ.
“Це дуже зручно, — схвально відгукується один із батьків, — адже ми з дружиною зареєстровані в шлюбі, проте маємо різні прізвища. Коли ми реєстрували першу дитину, то їхали до відділу РАЦСу вдвох із дружиною. Оскільки вона в післяопераційному стані, то це не дуже зручно. А завдяки новому сервісу нам лише потрібно вдвох піднятись на четвертий поверх перинатального центру та написати заяву щодо присвоєння прізвища дитині”.
“Хмельницький одним із перших в Україні став учасником пілотного проекту, — каже начальник відділу ДРАЦС у Хмельницькому Марина Зубова. — Від початку роботи, а стартував проект з вересня минулого року, сервісом спрощеного доступу громадян до адміністративних послуг з державної реєстрації народження дитини скористались понад 500 громадян. Це свідчить про високу якість та зручність такої послуги”.
Дарія Сувілова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *