Соціум

Що вас нині хвилює найбільше?

Василь Петрук, підприємець, педагог за освітою:
— Звернув увагу на рекламу у місті так званого першого україномовного шоу “Вар’яти”. Скажіть, а чи це нормально, що на 25-му році незалежності в рекламі особливо підкреслюється україномовність? Хоча, як на мене, цей факт найкраще ілюструє ситуацію у вітчизняному, не кажу, українському, шоу-бізнесі, а заразом і на телебаченні, де навіть нині, після Революції гідності, триває тотальна русифікація. Можливо, я перебільшую, але…

Василь Петрук, підприємець, педагог за освітою:
— Звернув увагу на рекламу у місті так званого першого україномовного шоу “Вар’яти”. Скажіть, а чи це нормально, що на 25-му році незалежності в рекламі особливо підкреслюється україномовність? Хоча, як на мене, цей факт найкраще ілюструє ситуацію у вітчизняному, не кажу, українському, шоу-бізнесі, а заразом і на телебаченні, де навіть нині, після Революції гідності, триває тотальна русифікація. Можливо, я перебільшую, але складається враження, що все це робиться з певною метою і керується з єдиного центру, місцезнаходження якого не важко вичислити. Чи це також данина моді, шановні, коли до керівних посад в Україні почали масово запрошувати іноземців, які слова не скажуть державною мовою, до чого їх мали б зобов’язувати бодай державні посади, які вони обіймають? Та що говорити про іноземців, якщо наші доморощені високопосадовці нехтують державною мовою навіть на публічних заходах, візьміть, наприклад, міністра Авакова чи голову Нацбанку Гонтарєву!..
З цього середовища можна навіть почути, що не мова є ознакою патріотизму. Думаю, українські патріоти, на яких посадах вони не були б, повинні розуміти: мова є перше, що їх ідентифікує як свідомих громадян своєї держави.

Марія Білоконь, пенсіонерка:
— Молю Бога, щоб ні я, ні мої рідні не потрапили до лікарні. Недавно моя сусідка захворіла на пневмонію.Лікування обійшлося її сімейному бюджету у понад 11 тисяч гривень на ліки та хабарі медперсоналу. Що робиться у нашій медицині, скажіть? То донедавна нас тішили впровадженням страхової медицини, про що вже нині ніхто не говорить, то почали оптимізовувати, а якщо точніше, ліквідовувати медичні заклади, скорочувати лікарів… Але ніхто не взявся наводити елементарний порядок у лікарнях, поліклініках, де і далі процвітає хабарництво у найрізноманітніших формах. Зрозуміло, здоров’я нам дорожче за гроші, але ж рівень професіоналізму у нашій системі охорони здоров’я також викликає великі запитання. Тому я прошу Господа здоров’я собі й рідним.

Петро Головчук, читач “Проскурова”:
— Читаю вашу газету давно і мене, зокрема, зачіпають у ваших публікаціях матеріали антикорупційного спрямування. Звернув недавно увагу на резонансну публікацію про руйнування нелегальними мисливцями за металом колишніх шахт ракетних баз у нашій області. Дивуюся (і ми також, — редакція), чому досі на цю публікацію немає жодної реакції з боку влади, обласних служб надзвичайників, поліції, СБУ? Мабуть, правий ваш автор, коли стверджує, що саме там слід шукати відповіді на подібні запитання. Пригадую, як після Майдану на ваших сторінках з’явилася рубрика “Люстраційний майданчик”. Декілька скандальних публікацій у ній, зокрема про дерибан керівництвом області часів режиму Януковича комунального майна обласної громади, мені особливо запам’яталися. Вони, як на мене, вже давно мали б стати основою у порушенні кримінальних справ правоохоронцями до конкретних осіб, як-от екс-голови облради Дерикота та екс-губернатора Ядухи. Але досі з цим підозріла тиша. Переконаний, якщо на місцях не почнеться реальна боротьба з корупцією, рівень якої, на моє переконання, насамперед в обласних владних структурах, і далі зашкалює, то війну з нею ми точно програємо.

Валентина Мельничук, хмельничанка:
— Радію, що на Євробаченні Україну цього року представлятиме співачка Джамала, за яку і я віддала свій голос під час глядацького голосування. Не дивуюся, що член журі Костянтин Меладзе голосував фактично проти Джамали, адже він і його брат-співак Валерій Меладзе  живляться з російського шоу-бізнесу. Тож не дивно, що Валерій і їхня “Віагра” разом із Ані Лорак, Повалій нині співають на святі російської воєнщини, яка принесла кров на нашу землю. Не дивно, що в Росії піднявся спротив проти вибору українців — Джамали, яка, не сумніваємось, гідно представить український і кримськотатарський народи на цьому конкур-                                                                  сі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *