Соціум

Книжковецька Масниця

Книжківці — чи не найактивніший мікрорайон у нашому місті з відродження, а головне — велелюдного проведення народних свят за давніми традиціями.

Книжківці — чи не найактивніший мікрорайон у нашому місті з відродження, а головне — велелюдного проведення народних свят за давніми традиціями.

Ось і минулої неділі тут шанували давнє й улюблене нашими предками свято Масниці, що тижнем передувала Великому посту перед Воскресінням Христовим. Насолодитися вдосталь, аби в піст не хотілося, варениками, млинцями, молочними продуктами, навеселитися й нарозважатися  — ось основна мета Масляного тижня. Так було і 6 березня в Книжківцях. Прихожани та настоятель храму святої Параскеви, отець Віктор, фольклорний гурт “Книжківчанка” зі своїм керівником Олексієм Радецьким, голова комітету самоорганізації населення Оксана Зіменко, депутати міської ради Сергій Болотніков, Віктор та Сергій Паламарчуки з родинами, директор клубу Микола Стаднік — усім миром долучилися до організації свята. Зійшлися на Масляну чимало місцевих мешканців, ласували ряжанкою-колотухою, налисниками, варениками, млинцями, катали Масляну у тачці, бо ж снігу, як велить народний  звичай, давно нема. А ще організували вікторину й жартівливі конкурси, перемогла в яких, що особливо приємно, місцева малеча. Чому приємно? Та тому, що саме дітям, юні та молоді належить і надалі відроджувати й не забувати славні українські звичаї, які гуртують нас в одну родину, в один народ.
Валентина КОЛЯДЕНКО, учасниця свята

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *