Соціум

“З любов’ю до жінки”

До Міжнародного жіночого дня у музеї-студії фотомистецтва відкрилася виставка 10 міжнародного салону-турне художньої фотографії “З любов’ю до жінки”-2015.

До Міжнародного жіночого дня у музеї-студії фотомистецтва відкрилася виставка 10 міжнародного салону-турне художньої фотографії “З любов’ю до жінки”-2015.

Інтернаціональна експозиція об’єднала роботи майстрів різних країн світу. Більша частина світлин — портрети, на яких одні жінки — у всій красі, деякі, не соромлячись, демонструють усе, чим наділила природа, інші — героїні звичайних буднів. На світлинах зафіксовано все важливе для жінок: бути красивою, коханою, зокрема є світлина з нареченим, мати дітей —  вражає портрет українки з донечкою…
Жіноча врода рятує світ, але, на жаль, вона скороминуща. Поряд із красунями з усього світу — фото звичайних бабусь, обличчя яких вкрите глибокими борознами, а ходу підтримує палиця.
Світлини нагадують, що потрібно любити, дбати про жінок, аби довше були красунями, хоч і кожну жіночу зморшку слід цінувати.
Салон проходить під патронатом провідних федерацій фотомистецтва, реалізує проект Юрія Тітовця громадської організації “Галицький Клуб “Інтеграція”.
Мета салону — сприяння розвитку сучасного фотомистецтва, відкриття нових талантів, обмін досвідом між фотографами, розширення інтелектуальних зв’язків, дружби між народами, формування платформи для укріплення ділових відносин України зі столицями та великими містами світу.
Проект підтримують Міністерство культури України, Міжнародна дипломатична місія народної дипломатії “Європейська Україна”, облдержадміністрації, міські ради, а також дипломатичні представництва багатьох країн світу, акредитовані в Україні.
Салон є світовим конкурсом та відомою виставкою. У 2015 році у ньому взяли участь 1056 фотографів з 48 країн світу, з 8046 відібрано 641 кращу фотографію.
До експозиції в нашому місті потрапили 49 фото, які отримали нагороди та відзнаки салону, 49 авторів з 17 країн світу. Втішно, що десять робіт належать українським авторам, п’ятеро з них удостоєні міжнародних медалей.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *