Соціум

Науковці серед нас

Одинадцятикласниці НВК №7 м. Хмельницького Марія Габінет (секція української літератури) та Вікторія Козопас (секція технології програмування) (на фото) стали переможцями першого та другого етапів Малої академії наук.

Одинадцятикласниці НВК №7 м. Хмельницького Марія Габінет (секція української літератури) та Вікторія Козопас (секція технології програмування) (на фото) стали переможцями першого та другого етапів Малої академії наук. Це — неабияке досягнення. Нині вони разом зі своїми керівниками Ольгою Собко, вчителем української мови та літератури, і Ганною Беспалько, вчителем інформатики, плідно працюють, готуючись до наступного етапу.
“Беручи участь у МАН, отримую корисний досвід, можливість реалізувати себе, познайомитися з однодумцями. Це змагання допомагає подолати внутрішній страх і хвилювання, дає можливість впевнитися, що ти можеш чогось досягти. Від третього етапу очікую гідної конкуренції, можливості познайомитися з науковцями і перейняти їхній досвід”, ― розповідає Марія Габінет.
“Бути учасником МАН непросто, тому хочу дати кілька порад юним науковцям. По-перше, обирайте тему, яка цікава вам, а не ту, яку пропонує ваш керівник. По-друге, розплановуйте свій час, нічого не залишайте на потім. Одразу ж опрацьовуйте матеріали та доробки, щоб вас не звинуватили в плагіаті. Це класний досвід. Думаю, мої зусилля не даремні, принаймні, я в це щиро вірю”, ― додає Вікторія Козопас.
Аліна Політико, прес-клуб “Юний журналіст”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *