Соціум

Змагались у пам’ять про Сергія Бондарчука

За підтримки обласного відділення НОК України у Старокостянтинові відбувся міжобласний турнір з легкої атлетики на честь Героя України Сергія Бондарчука, колишнього вчителя фізики місцевої гімназії, який загинув у Києві під час Революції гідності.

 

За підтримки обласного відділення НОК України у Старокостянтинові відбувся міжобласний турнір з легкої атлетики на честь Героя України Сергія Бондарчука, колишнього вчителя фізики місцевої гімназії, який загинув у Києві під час Революції гідності.

 

Позмагатись з однолітками у чотирьох дисциплінах на доріжках та в секторах манежу ДЮСШ прибули до 200 юних легкоатлетів 2001 р.н. і молодших з Нетішина, Славути, Шепетівки, Старокостянтинова, а також Ізяславського, Старокостянтинівського, По-лонського районів та Хмільницької ДЮСШ з Вінниччини.
На відкритті спортсменів привітали міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук, президент міської федерації легкої атлетики Сергій Пономарьов, заслужений тренер України Володимир Гоняк та інші.
Змагання шкільної молоді проходило під девізом “Хто ти, майбутній олімпійцю?”. І їм було на кого рівнятись, адже в місцевій ДЮСШ розпочали сходження у великий спорт легкоатлети-олімпійці Анатолій Бондарчук, Андрій Соколовський, Віктор Черниш та майстри спорту міжнародного класу Віктор Болкун, Олександр Вербицький.
У ході безкомпромісної боротьби були визначені 24 призери, які отримали медалі, грамоти від організаторів та грошові винагороди від спонсорів, чемпіонів відзначили ще й кубками.
Отже, найкращих результатів досягли у бігу на 60 м: Авеліна Вовчук, Богдан Авдєєв зі Старокостянтинова; у бігу на 800 м: Ірина Мамонтова зі Славути та нетішинець Ігор Яшан.
У стрибках у довжину не було рівних Дар’ї Нараєвській зі Старокостянтинова, Олегу Гончаруку з Шепетівки, а в стрибках у висоту —  Авеліні Вовчук зі Старокостянтинова і Назару Борицькому з Ізяслава.
Нагородження проводив президент федерації легкої атлетики Хмельницької області, член обласного відділення НОК Анатолій Мельник.

***
Кубок України з легкої атлетики у приміщенні став головною репетицією  перед чемпіонатом України в Сумах для провідних вітчизняних спортсменів.

У манежі Київської міської школи вищої спортивної майстерності зібралися 370 легкоатлетів з усіх областей, до яких приєднались окремі представники Азербайджану, Грузії, Молдови.
Не загубились серед них і четверо подолян. Олександр Корчмід розділив першість у стрибках з жердиною серед чоловіків, подолавши 5 м 20 см. Хмельницька школярка Анастасія Колотій з результатом 5 м 80 см посіла п’яте місце в стрибках у довжину серед жінок. Стаєри зі  Старої Синяви Тарас Чукань та Ігор Ярошенко завершили забіг на 3000 метрів на сьомій та восьмій позиціях.
Віктор Флентін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *