Соціум

Шаблістки — з бронзовими нагородами

За підсумками чемпіонату Європи з фехтування в Монтре (Швейцарія) Україна завоювала дві бронзові нагороди в жіночій шаблі й у медальному заліку фінішувала дев’ятою. На першому місці Італія, на другому — Росія, на третьому — Франція.

 

 

За підсумками чемпіонату Європи з фехтування в Монтре (Швейцарія) Україна завоювала дві бронзові нагороди в жіночій шаблі й у медальному заліку фінішувала дев’ятою. На першому місці Італія, на другому — Росія, на третьому — Франція.

У нашій збірній сенсаційно бронзову медаль здобула в індивідуальних змаганнях Олена Вороніна. Нетішинка Аліна Комащук виступила невдало, посівши 41 місце. Та все ж без медалі вона додому не повернулась. У командних змаганнях українські шаблісти перемогли збірну Польщі (45:40), потім у півфіналі поступилися росіянкам (31:45), а в поєдинку за третє призове місце здолали Італію (45:30).
У чоловічому особистому турнірі шаблістів нетішинці Дмитро Бойко та Дмитро Пундик завершили виступи на 25 і 26 місцях відповідно.
А в командних змаганнях пройшли турнір так: виграли у Великобританії (45:36), програли Німеччині (32:45), у боротьбі за призові місця спочатку здолали Францію (45:38), а потім поступились Росії (34:45), опинившись у підсумку на шостій позиції.

 

Літній сезон набирає обертів

 

Командний чемпіонат України з легкої атлетики в Кіровограді за участю понад 460 спортсменів, зокрема п’яти заслужених, 54 майстрів міжнародного класу та 160 майстрів спорту, приніс нашим землякам рекорди, призові місця і ліцензії на офіційні європейські чемпіонати.

Зокрема, у бігових дисциплінах відзначилися четверо вихованців заслуженого тренера України з Полонного Володимира Ліщука. 20-річна Вікторія Калюжна (на фото) стала третьою в забігу на 3000 м серед жінок з результатом 9 хв. 09,46 с, перевершивши попередній рекорд Хмельниччини (9 хв. 15,40 с), продемонстрований олімпійкою Тетяною Філонюк (теж з Полонщини) 20 травня 2007 року в Києві. Також третє місце посів досвідчений Олег Каяфа на 800-метрівці, коли  лише на 0,01 с випередив найближчого переслідувача з Одеси. Він же фінішував четвертим у бігу на 1500 м. До залікової 12-ки пробилися в бігу на 3000 метрів серед чоловіків майстри спорту Ігор Порозов та Єгор Жуков.
Друга підсумкова позиція Олександра Корчміда (Київська-Хмельницька області) в стрибках у висоту з жердиною навряд чи задовольнила цього досвідченого атлета. Це ж стосується виступів хмельничанки Марини Бех, яка не змогла продемонструвати свій потенціал і завершила змагання в стрибках у довжину серед жінок четвертою, та Дмитра Тидня (сьоме місце у потрійному стрибку).
Гідно боролися і пробилися до чільної десятки кам’янчани, учні заслуженого тренера України Василя Ліщука — Михайло Нижній та Віталій Капітанець.
Помітними були на бігових доріжках і в секторах вихованці ДЮСШ Хмельниччини, які нині підвищують свою майстерність за межами нашого краю. Так, 20-річна Вікторія Ткачук з Нетішина впевнено виграла 400-метрівку у жінок. Її однолітка Олена Сідорська з Полонного фінішувала другою на 800-метрівці. Вони вже відібрані на молодіжний чемпіонат Європи. Та найбільшого прогресу досяг 17-річний Андрій Аліксійчук з Шепетівщини, котрий здолав нормативи для участі в чемпіонаті Європи серед юніорів у двох видах  — 1500 м і 800 м. Усі троє нині представляють Донецьку область. Микола Нижник зі Старокостянтинова приніс очки Києву, посівши третє місце у бігу на 5000 м.
Варто відзначити уродженку Хмельницького Віту Паламар, котра у свої 37 років виборола третє місце в стрибках у висоту серед жінок.

На чемпіонаті України зі спортивної ходьби на 20 кілометрів в Олександрії (Кіровоградська область) срібну нагороду серед молоді (до 23 років) виборола майстер спорту Олександра Оляновська, 1994 року народження. Можливо, їй нададуть шанс виступити разом із титулованою старшою сестрою Людмилою на молодіжному чемпіонаті Європи. Нині ж сестри виступають за Київську область, а Людмила Оляновська приносить ще й залік рідній Хмельниччині.
Народилися дівчата в Солобківцях Ярмолинецького району, а розпочали заняття спортивною ходьбою у групі тренера Євгена Тараканова.
Віктор Флентін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *