Соціум

Оригінальна риба у вині

Моя матуся дуже смачно готувала. А коли доводилося накривати святковий стіл, то від пахощів, які наповнювали хату, дурманилася голова. Пам’ятаю, як дідусь, гвардії полковник, Герой Радянського Союзу Олександр Романенко, погладжуючи пишні вуса, казав: “Ех,  Валю, Валю, вмієш ти готувати, та не вмієш подавати. Доки дійшла черга до гарячих страв, я вже закусками наївся — такі вони в тебе смачні!” А вони й справді були дуже смачними. Таку тушковану рибу я більше ніде не куштувала.

Моя матуся дуже смачно готувала. А коли доводилося накривати святковий стіл, то від пахощів, які наповнювали хату, дурманилася голова. Пам’ятаю, як дідусь, гвардії полковник, Герой Радянського Союзу Олександр Романенко, погладжуючи пишні вуса, казав: “Ех,  Валю, Валю, вмієш ти готувати, та не вмієш подавати. Доки дійшла черга до гарячих страв, я вже закусками наївся — такі вони в тебе смачні!” А вони й справді були дуже смачними. Таку тушковану рибу я більше ніде не куштувала.

Охоче поділюся матусиним рецептом: беремо 2-3 великі цибулі, 2 лимони, 4 яблука (теж великі), сіль та перець за смаком. На олії підсмажуємо цибулю та яблука. Підсолюємо, перчимо, додаємо півсклянки білого вина. Трохи тушкуємо у вині. Викладаємо все в гусятницю. Зверху — почищену та порізану на порції рибу. Вичавлюємо лимонний сік (чим більше — тим краще). Можна додати цедру лимона. Ставимо в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів С.

Смачного вам!

Людмила РАЗУВАЄВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *