Не перестає дивувати своїми євроінтеграційними “відкриттями” ПАТ “Проскурів”. Нагадаємо, що тільки за останні два роки на його підприємствах задіяно декілька нових виробництв європейського зразка. Зокрема, мале підприємство “Глорія” запустило технологічну лінію з виробництва яблучного соку без жодних консервантів і, до речі, на яблучній сировині, яка вирощується у власних садках. Спільне українсько-турецьке підприємство “Проскурів-Керамік” почало торік випускати високоякісну продукцію, продемонструвавши приклад ефективного використання власних й іноземних інвестицій…
Не перестає дивувати своїми євроінтеграційними “відкриттями” ПАТ “Проскурів”. Нагадаємо, що тільки за останні два роки на його підприємствах задіяно декілька нових виробництв європейського зразка. Зокрема, мале підприємство “Глорія” запустило технологічну лінію з виробництва яблучного соку без жодних консервантів і, до речі, на яблучній сировині, яка вирощується у власних садках. Спільне українсько-турецьке підприємство “Проскурів-Керамік” почало торік випускати високоякісну продукцію, продемонструвавши приклад ефективного використання власних й іноземних інвестицій…
Ще одним досягненням ПАТ “Проскурів” став запуск власного пивоварного заводу на базі ресторану “Софія”, який на ваших очах виробляє свіже живе нефільтроване не-освітлене пиво за рецептами і традиціями Чехії. До речі, саме фахівці з цієї країни, власне, і запустили цей перший у нашому місті та краї міні-пивзавод, що розмістився на площах ресторану “Софія” та першого пивного пабу під назвою “Проскурівська броварня”, які є підрозділами ще одного підприємства товариства — “Рудпол”. Вже нині броварня стала улюбленим місцем відпочинку не лише для любителів пива. Нещодавно до двох сортів пива — світлого і темного “Прага-класік” та “Прага-преміум”, чеські пивовари додали ще два сорти — “Медове” й “Чорничне”, які нині проходять ліцензійну апробацію. А відвідувачам броварні тут ще й пропонують нині екскурсії на пивне виробництво та дегустацію його продукції та багато інших послуг європейського зразка.
Зазначимо також, що у самому ресторані “Софія” “без відриву від виробництва” триває реконструкція: невдовзі тут будуть здані в “експлуатацію” ще два ресторанні зали, інтер’єр й екстер’єр яких приємно здивують хмельничан та гостей нашого міста. Ну, а для гурманів тут уже задіяли унікальну піч для приготування найрізноманітніших м’ясних смаколиків, аналогів якої в Україні немає, адже і це ресторанно-кулінарне “ноу-хау” також родом з Чехії, де запатентовано лише в одному екземплярі. Як ця чудо-піч потрапила у наше місто, в ресторан “Софія”? — це вже питання до голови ПАТ “Проскурів” Івана Рудика, який і є рушієм усіх цих великих і малих реформ на багатьох підприємствах товариства.
“Ми не можемо і не повинні опускати руки, — розповідає Іван Леонтійович з приводу того, що нині дуже важко в Україні задіювати подібні проекти. — Наш народ недарма каже, що під лежачий камінь вода не тече. Ми ж на таких прикладах демонструємо, як треба будувати, даруйте, ось такі оази й куточки Європи у нас вдома”…
Краще не скажеш. Ми ж, завітавши у ресторан “Софія” та в “Проскурівську броварню”, в цьому ще раз переконалися.
Б.ДЕМКІВ
На фото: на заводі живого пива у “Софії”; так нині виглядає чудо-піч
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО