Соціум

Велика проблема малої нужди міської культури

Театр починається з вішалки — у цьому, певним чином, полягає ставлення до культури взагалі.

У міському Будинку культури, колишньому драмтеатрі, власне культура починається навіть не з вішалки, а з … туалету, ним вона і закінчується. Вже з півроку цей об’єкт малої та великої нужди не нав’язливо, але міцно єднає як відвідувачів, так і всіх самодіяльних учасників головного комунального закладу культури нашого міста: чоловіків і жінок. Щоправда, раніше для цієї природної потреби в МБК діяло два традиційні приміщення “Ч” і “Ж”, але у керівництві культурної галузі та адміністрації МБК вирішили, що ніщо так не об’єднує людей, як тимчасові незручні “зручності” й затіяли довготривалий ремонт. Відтоді “Ч” і “Ж” поєднали в одній кімнаті, а люди тісно єднаються, шикуючись в одну чергу. Коли в МБК проходить якийсь масовий культурний захід, а це буває доволі часто, ця черга може єднати одразу кілька десятків осіб, котрі тягнуться до культурного відпочинку. “Чарівності” цього відпочинку неабияк додає природне “амбре” від поєднання “Ч” і “Ж”.

Кажуть, що в МБК немає коштів завершити розпочатий ремонт. Це, мабуть, можливо. Хоча, швидше за все, керівництву галузі культури в місті не до побутових проблем Будинку культури, який доведений до аварійного стану. Звичайно, краще чим яскравіше провести, наприклад, свято Дня міста чи відвідати зарубіжжя з якимось творчим колективом. Що там проблеми якогось нужника!

Отож, якщо бажаєте ковтнути культури в міському Будинку культури, справляйте нужду завчасно вдома, щоб не мати великих проблем ні з “Ч”, ні з “Ж”.

Володимир БІЛОРУСЦЕВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *