Соціум

“пРОсКурів-Фест” знову зібрав прихильників

У неділю у міському Будинку культури вкотре відгримів добре знаний серед хмельничан рок-фестиваль “пРОсКурів-ФЕСТ”, який проходить за підтримки міського Будинку культури, управління культури і туризму міської ради, управління у справах сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації, ХОМГО “Українська соціал-демократична молодь”.

У неділю у міському Будинку культури вкотре відгримів добре знаний серед хмельничан рок-фестиваль “пРОсКурів-ФЕСТ”, який проходить за підтримки міського Будинку культури, управління культури і туризму міської ради, управління у справах сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації, ХОМГО “Українська соціал-демократична молодь”.

За історію існування фестивалю чимало місцевих гуртів мали нагоду виступити на його підмостках, набратись досвіду та заявити про себе широкому колу слухачів. Серед найвідоміших — “Чумацький шлях”, “Бензопілін”, “Гідропанк” та інші.

Перед початком фестивалю біля Будинку культури зібрались найактивніші поціновувачі рок-культури міста. Хтось прийшов, аби підтримати улюблений гурт, а хтось — просто послухати якісну рок-музику та поспілкуватися з друзями.

Цього разу на сцені міського Будинку культури випала честь виступати таким гуртам, як “Эвакуация”, “Melissa”, “Overhead”, “Sidney”, “Гідропанк”, “Ротонда”, “Drown Souls”, “RETIAZ” (Ретязь), “Находки Звуков”, “Pillow Killer’s Killer” та “Incident Inside”. Більшість цих гуртів грають альтернативний рок. Деякі з них добре відомі хмельницьким рокерам, оскільки вже неодноразово брали участь у різноманітних міських концертних заходах, фестивалях тощо.

Команди-учасники фестивалю під час своїх виступів намагалися докласти максимум зусиль, аби показати кращий результат, проте певних незручностей їм додали проблеми зі звуком, який інколи фонив, це, звичайно, на конкурсну оцінку не вплинуло, але нерви попсувало.

Традиційно майстерність гри, виконання та те, як учасники колективів тримаються на сцені, оцінювало спеціальне журі. Отже, за результатами оцінювань перемогу здобув гурт “Находки Звуков”, учасники цього колективу отримали спеціальний сертифікат від спонсора фестивалю — музичного магазину “Music Land”. Друге місце розділили гурти “Melissa” та “Overhead”, за що були нагороджені спеціальними грамотами.

Цьогорічний фестиваль зазнав деяких новацій: під час визначення переможців члени журі вирішили, що замість традиційного третього місця глядачі мають визначити кращий гурт у номінації “Улюбленці публіки”, перемогу у якій здобув колектив “Drown Souls”. Під час виступу цієї команди рокери-меломани активно танцювали та підспівували.

За словами засновника фестивалю, члена журі Сергія Щербанюка, цьогорічний фест вдався на славу, всі колективи намагались викластись на повну, продемонструвати свою майстерність, професіоналізм та злагодженість. “пРОсКурів-Фест” для багатьох гуртів є своєрідним стартом, першим кроком до слави, можливістю попрактикуватись та набратись досвіду, — каже Сергій Щербанюк. — Головним завданням нашого фестивалю є популяризація якісної рок-музики серед молоді міста, пошук та розкрутка молодих рок-колективів”.

Що ж, цьогорічний фестиваль “пРОсКурів-Фест” вже відгримів, тож молодим гуртам та поціновувачам якісної рок-музики залишається тільки чекати наступного.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *