Соціум

Будуть нові протестні акції…

У понеділок у Центрі соціально-економічного моніторингу газети “Проскурів”, так би мовити, на нейтральній території, пройшло чергове засідання обласного комітету захисту рідної землі, як офіційно називає себе цей громадський орган. А увійшли до нього, як ми вже повідомляли, представники ряду політичних партій та громадських організацій, які, на жаль, донині не подолали поміж собою упереджень щодо місця проведень таких зібрань комітету, який цього разу запросила в гості наша газета.
Відрадно визнати, що за короткий час свого існування комітет, здається, вже вийшов зі стадії становлення і націлюється на конкретні дії. Зокрема, до цього засідання було підготовлено досить змістовну листівку-звернення до жителів Хмельниччини, у якій дано принципову і достатньо професійну оцінку так званому завершальному етапу земельної реформи в країні, у якій міститься заклик до продовження мораторію на продаж землі до 2021 року та здійснення всього землекористування на орендних засадах.

Слід віддати належне толерантності голови комітету Кузьми Матвіюка, який досить вміло організовує дискусії між його членами. До речі, на цьому засіданні до комітету приєднався і представник громадянського руху “Вперед”.

А серед найближчих планів комітету — участь у протестній акції підприємців з руху “Вперед” 14 грудня у Хмельницькому та пікетування сесії обласної ради 21 грудня з вимогами до її депутатів підтримати пропозиції комітету своїм зверненням до керівництва держави. Йшлося на засіданні і про підготовку загальноукраїнської акції під парламентом. Словом, комітет не збирається замикати свою роботу подібними вузькими засіданнями, а прагне до розгортання масових протестних акцій на захист української землі від її розпродажу та грабунку.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *