Соціум

Війна юними очима

Журі конкурсу серед учнівської молоді міста, присвяченого 70-літтю з початку Великої Вітчизняної війни, підбило підсумки і визначило кращі роботи. Серед понад 40 індивідуальних та колективних учасників обрано 10 лауреатів, які відзначилися не лише літературними здібностями, а насамперед пошуковою діяльністю, розповідаючи про долю реальних людей, своїх дідів та прадідів, земляків, котрі здобували перемогу в тилу і на фронті. Керуючись цими критеріями, перше місце було розділене між двома учасниками: Надією Клименко (10-Б клас гімназії №1) та Іриною Голотовою (9-Б НВК №7). Друге місце журі присудило Катерині Купі (8-Б НВК №7). Призерами конкурсу за третє місце стали п’ять учасників, які представили роботи однаково високого рівня. Це: Валерія Москалікова (7-А ЗОШ №15), Діана Стопчак (9-В ЗОШ №15), Аліна Васильєва (12 років), Роман Ковальчук (10-А ЗОШ №7) і Вероніка Кирилюк (10-А НВО №9). Крім цих лауреатів, які отримали цінні подарунки від організаторів та спонсорів конкурсу, журі нагородило спеціальними призами ще двох конкурсантів: Олену Савчук (10-А ЗОШ №19) та Настю Бурденюк (11 років).

Особливу подяку організатори конкурсу — рада міської організації ветеранів, управління освіти міськ-виконкому й обком ЛКСМУ — висловили іногороднім учасникам: Івану Ясенчуку (м. Дніпропетровськ), Анні Фильчуковій (м. Кіровськ Луганської області) і Віталію Моздиру (м. Волочиськ). Організатори вдячні і колективним учасникам, які представили змістовні та різноманітні добірки матеріалів своїх учнів: гімназії №2, ЗОШ №№14 і 15 (9-В клас), НВК №6, НВО №9, ліцей №17 (7-В клас).

Роботи, в яких розповідається про героїчні подвиги подолян, будуть передані в обласний краєзнавчий музей та музеї-кімнати Бойової слави міста. Організатори конкурсу щиро вдячні директору обласної фірми “Кіновідеопрокат” Василю Піддубняку за спонсорську допомогу в його проведенні.

Приємно відзначити, що абсолютна більшість учасників конкурсу підійшла до участі в ньому з відповідальністю, глибокою шаною до героїв воєнних літ і розумінням їхньої ролі у захисті своєї Вітчизни та здобутті великої Перемоги над фашизмом. Заслуга у цьому, безумовно, належить як шкільним наставникам юних конкурсантів, так і їхнім батькам. Відтак старші покоління можуть бути впевнені, що пам’ять про подвиг нашого народу в роки Великої Вітчизняної війни їхніми наступниками забута не буде, адже без минулого майбутнього не буває.

Володимир Разуваєв, голова журі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *