Багато хто вважає, що шоколад непідвладний часу та моді: які б зміни не відбувалися, справжні цінителі так і залишаться прибічниками шоколаду, виготовленого за рецептами, що датуються століттями. Можна довго сперечатися про те, чи це солодке диво є корисним для нашого організму, тобто чи воно насправді допомагає виробляти гормони радості та ще доволі всякого добра або ж навпаки згубно на нас діє, спорожнює гаманці та псує білизну зубів, але достеменно відомо одне: смак, аромат шоколаду неповторні, він завжди допомагає підняти настрій та приносить задоволення. Отож чим більше його, тим краще. Не вірете моїм словам, то запитайте у малечі, вона вам точно скаже правду.
Багато хто вважає, що шоколад непідвладний часу та моді: які б зміни не відбувалися, справжні цінителі так і залишаться прибічниками шоколаду, виготовленого за рецептами, що датуються століттями. Можна довго сперечатися про те, чи це солодке диво є корисним для нашого організму, тобто чи воно насправді допомагає виробляти гормони радості та ще доволі всякого добра або ж навпаки згубно на нас діє, спорожнює гаманці та псує білизну зубів, але достеменно відомо одне: смак, аромат шоколаду неповторні, він завжди допомагає підняти настрій та приносить задоволення. Отож чим більше його, тим краще. Не вірете моїм словам, то запитайте у малечі, вона вам точно скаже правду.
У деяких країнах до шоколаду ставляться дуже серйозно. От, наприклад, якось іранський суддя ухвалив відрізати руку людині, звинуваченій у крадіжці шоколадок з магазину солодощів. Крім того, лиходій мав провести ще рік у в’язниці. Вражає, правда ж? А от британська компанія Cadbury виготовила позолочену шоколадну плитку Wispa Gold, ціна якої становить 961,5 фунта стерлінгів. У новому продукті коштовним є не сам шоколад, а покриття з харчового золота.
Ціни на шоколад зростають щороку. Однак сьогодні не всі шоколадні ласощі можна назвати шоколадом ні з харчової, ні з юридичної точки зору. Ми часто купуємо неякісний товар, віддаючи за нього чималі гроші, а що отримуємо в результаті? Що ж робити, якщо справді хочеться файно засолодити душу? Гайда з рідними, друзями або з коханою людиною на екскурсію!
В Україні кондитери уміють виготовляти смачний шоколад, але особливо ним славиться Львів. Коли ви відвідаєте це чарівне місто, то не тільки зможете досхочу намилуватися величною архітектурою міста Лева, посьорбати з філіжанок ароматної кави, покататися на трамваях чи обходити всі музеї, а й обов’язково матимете можливість завітати до Львівської майстерні шоколаду, до речі, єдиної в Україні. У цій майстерні можна не тільки скуштувати справжнього смачного шоколаду, а й придбати багацько різних гостинців: чудернацьких, романтичних, вишуканих і навіть еротичних! У цій майстерні з шоколаду є все, чого тільки душа побажає: і картини, і статуетки, й іграшки, є й прикраси і все це з шоколаду. Тут можна спостерігати, як майстри чаклують над виробництвом усіх цих солодощів і досхочу отримувати насолоду від шоколадних ароматів, що огортають вас з ніг до голови. До речі, львів’яни забороняють шоколад витирати з пальців та губ хустинками та серветками, єдина рекомендація — обережно його злизати.
Крім того, у Львові вже стало традицією проведення щорічного Свята шоколаду, що збирає в одному місці одночасно багато ласунчиків, неперевершених шоколатьє та навіть зірок шоу-бізнесу. Річки з чорного та білого какао-продукту ллються декілька днів. Охочі мають чудову можливість не тільки помилувати тут око шоколадними витворами мистецтва, а й спробувати їх смак, проте, звичайно, не всі й не задарма.
Отож, не пошкодуйте вільного часу, щоб скуштувати цього солодкого дива, і вже тоді не обмежуйте себе в кількості, а просто насолоджуйтесь моментом, адже надто багато шоколаду — це рівно стільки, скільки треба!
Юлія Казмірчук, студентка факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка