Соціум

Григорій Галкін: “Наші пріоритети — інтереси міста”

З головою депутатської фракції “Блоку Петра Порошенка — “Солідарність” у міській раді Григорієм Галкіним ми розмовляли не лише про особисті депутатські будні та плани, а й про справи, якими живе нині його фракція. Спонукало до ширшого діалогу й те, що минають перші сто днів діяльності новообраної міської ради, в якій Григорія Якимовича цілком можна вважати старожилом, адже це вже його друга депутатська каденція.

 

З головою депутатської фракції “Блоку Петра Порошенка — “Солідарність” у міській раді Григорієм Галкіним ми розмовляли не лише про особисті депутатські будні та плани, а й про справи, якими живе нині його фракція. Спонукало до ширшого діалогу й те, що минають перші сто днів діяльності новообраної міської ради, в якій Григорія Якимовича цілком можна вважати старожилом, адже це вже його друга депутатська каденція.

— Щодо депутатської діяльності, то важко назвати все, що доводилося мені робити вчора і нині, буднями, — наголосив він. — Це, якщо хочете, мій звичний робочий депутатський ритм, яким живуть немало моїх колег. Можливо, для когось другорядними видаються проблеми моїх виборців, яким треба вирішувати з моєю допомогою нагальні побутові проблеми, як-от встановлення лічильників на газ у гуртожитках на вул. Грибоєдова, 3/1 та 3/2 чи, скажімо, ремонт під’їздів у будинках на вул. Сковороди, 9/1, Кам’янецькій, 99. Подібні проблеми я розглядав серед своїх основних депутатських завдань, до речі, разом з контролем за підрізанням дерев, облаштуванням освітлення на вулицях свого округу, вивченням питання про створення ОСББ у згаданих гуртожитках тощо. Не менш важливою складовою роботи вважав і вважаю прийоми громадян, які регулярно здійснюю двічі на місяць, на яких також прагну вирішувати нагальні проблеми. Щоправда, навіть найрезультативнішими прийомами важко лімітувати контакти депутата з виборцями, адже деякі з питань доводиться тримати на контролі постійно, як, наприклад, встановлення земельних меж на окрузі, виділення земельних ділянок, вирішення житлових проблем сімей переселенців на території округу…
А щодо власних депутатських пріоритетів, то одним із найважливіших у нинішньому році бачу завершення благоустрою на тих п’яти вулицях свого округу, де з моєю допомогою минулими роками проведено каналізацію. Бо я твердо переконаний: не завершивши вчорашні починання, не можна братися за нові проекти, зокрема у цій сфері міського господарства. Відрадно, що таке конструктивне розуміння у вирішенні подібних проблем бачу і з боку міського голови та багатьох колег.
— Які пріоритети у діяльності вашої депутатської фракції?
— Зрозуміло, ми прагнемо узагальнювати напрацювання всіх своїх депутатів. Так, уже на розгляд наступної сесії міської ради наша фракція винесе звернення про заборону торгівлі спиртним на території парку ім. М.Чекмана та наведення тут порядку. Адже нині це наймасовіше місце відпочинку хмельничан, м’яко кажучи, не зовсім відповідає своєму призначенню. Заразом плануємо внести суттєві пропозиції до генерального плану забудови Хмельницького, над якими працювали наші депутати та залучені фахівці.
Депутати фракції “БПП — “Солідарність” тримають під постійним контролем регулярне спорядження та відправку гуманітарних вантажів у зону АТО. Реагуємо оперативно і на такі нагальні проблеми, як, скажімо, забезпечення постільною білизною міської інфекційної лікарні, потреба в якій виникла нині в умовах збільшення застудних захворювань. Словом, наша фракція, на моє переконання, — це доволі злагоджений організм, для якого на першому плані були і залишаються інтереси міста, без чого не можна говорити про інтереси краю й держави.
— На завершення розмови відірвімося від серйозних тем, адже днями у свої права вступила весна. Як у вас особисто з весняним настроєм, Григорію Якимовичу?
— А що може бути серйозніше від таких змін? Думаю, тут у декомунізації мають бути винятки, коли кажемо про свято 8 Березня або Міжнародний жіночий день, яке, на моє переконання, вже давно втратило свою ідеологічну основу. Зрештою, виникло воно, як на мене, на дещо іншому ідейному підґрунті, аніж більшовицька система. Згадайте, комуністи перелицьовували на свій копил і творчість Кобзаря, і Шевченківські дні, які ми відзначатимемо днями.
Тож принагідно хочу привітати прекрасну частину нашої міської громади з цим весняним святом побажавши добра, щастя, любові й витримки.
Розмовляв Б.Демків
На фото: під час прийому громадян

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *