Важливо

Хмельницька станція переливання крові перейшла на цілодобовий режим роботи

За словами директора КНП «Хмельницький обласний центр служби крові» Володимира  Левицького, це зумовлено  великим напливом донорів, які виявляють бажання  здати кров   для поранених  українських військових та для  цивільного населення. «Це дуже важливо,  адже  донорство під час війни, є великою стратегічною частиною захисту та оборони України від російського агресора. 450 мл крові із загальної її кількості в організмі (5-6 л) це дорогоцінний дар для збереження здоров’я і життя  нашим пораненим бійцям», зазначив лікар.

  Наразі Центр  працює з максимальною безпекою і для людей, і для персоналу. Вся кров переробляється на компоненти: еритроцити та свіжозаморожену плазму і доставляється до лікувальних закладів та військових госпиталів. За словами спеціалістів центру, донором може стати людина віком від 18 років,  яка пройшла відповідне медичне обстеження, не має протипоказань та вага якої  не менша 50 кілограмів.

Разом з тим   центр крові звернувся до волонтерів та місцевого бізнесу, аби вони допомогли  забезпечити  заклад наступними продукти: цукром, солодким печивом та чаєм. Вони видаються донорам, аби фізичний тонус їхнього організму був в нормі під час донації крові.

Нагадаємо, збір донорської крові у Хмельницькому триває цілодобово за адресою: м. Хмельницький, вулиця Сковороди, 29, тел. (0382) 67-18-36, 67-17-93.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *