Без категорії

Хмельницькі підприємці підставляють плече національному супротиву

Яку, конкретно, допомогу могли б надати місцеві підприємці територіальній обороні Хмельницької громади? Це  дуже своєчасне запитання чітко прозвучало на нараді Хмельницької міської ради, провести яку закликали самі ж керівники ринків, торгових рядів і майданчиків міста.

«Ми сьогодні зібралися по вашому заклику і я вважаю, що це дуже правильно, щоб обговорити питання територіальної оборони та ситуацію, яка є на сьогодні. Ви є керівниками, тому орієнтуєтеся, як діяти в надзвичайних ситуаціях. Хочу, щоб й отриману тут інформацію ви донесли до працівників ринків. Панікувати не потрібно, але маємо  бути готовими до будь-чого», – зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук, звертаючись до представників бізнесу.

Підприємці поставили міській владі ряд запитань та озвучили власні пропозиції. Зокрема, домовилися що здійснять спільний візит та обстежать приміщення, де розміщується бригада та батальйон. Окремо обговорили механізм співпраці громадської організації «Асоціація Хмельницьких ринків» із батальйоном територіальної оборони.

Керівники бригади та батальйону сил територіальної оборони Хмельниччини Валентин Бігус та Євген Скляренко розповіли про розгортання батальйону та  існуючі проблеми. Зі свого боку підприємці запевнили, що різнобічно підтримуватимуть та допомагатимуть батальйону.  

Активно сприяє обороні й міська рада. Планується, що на сесії виділять 1 мільйон гривень для розгортання та функціонування батальйону територіальної допомоги.

Ще однією складовою зібрання було навчання із надання домедичної допомоги, яке провів парамедик 140-го Центру Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Інструктор продемонстрував уміння та навички надання першої долікарської медичної допомоги внаслідок нещасних випадків, аварій чи захворювань.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *