Актуально

Освітян навчатимуть основ тероборони

У Хмельницькому сьогодні розпочнуться навчання  з основ тероборони та цивільного захисту для  усіх освітян  навчальних закладів міста, які викладають предмет «Захист України». Нацгвардійці та медики навчатимуть вчителів основам домедичної допомоги, порядку дій під час евакуації  дітей у випадку  надзвичайної ситуації, а також зроблять акцент на удосконалення навичок  зі стрільби та  поводження зі зброєю.

Навчання розпочнуться після уроків, о 15.00 на  шкільному стадіоні  НВК№10. В подальшому набуті   знання вчителі передаватимуть старшокласникам, які  вивчають предмет «Захист України», а також  вчителям шкіл. А вже в суботу, 26  лютого військові та медики навчатимуть  азам першої долікарської допомоги та бойових умінь цивільне населення, яке виявить бажання  отримати такі знання. Заняття відбуватимуться одразу на п`яти  локаціях у різних мікрорайонах міста. Зокрема на стадіонах НВК №10, НВК №6, гімназії №2, на стадіоні в мікрорайоні  Озерна за адресою Кармелюка, 8  та в Раковому — у спортивному ліцеї, що на Чорновола, 180.  Далі  міськрада  планує організовувати теоретичні курси з поведінки у разі небезпеки та   занять з основ тероборони на підприємствах тергромади.

«Нині міська влада закликає людей зберігати спокій. Хмельницький готовий до надзвичайних ситуацій. Зараз розглядають можливості забезпечення містян водою у разі відключення електроенергії. Накопичують паливно-мастильні матеріали, відпрацьовують варіанти забезпечення автономного радіозв’язку між керівниками об’єктів критичної інфраструктури. Також удосконалюють систему оповіщення», — зазначив заступник міського голови Олег Шинкарук.

Нагадаємо, тиждень тому   на військовому полігоні   пройшли практичні заняття   зі  стрільової  підготовки для керівників структурних підрозділів міськради та   комунальних підприємств.  Також у Хмельницькому перевірили всі захисні споруди. З їхнім переліком можна ознайомитися на спеціальній мапі,  що опублікована на сайті міської ради.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *