Без категорії

Міська влада Хмельницького відібрала та профінансує 41 кращий шкільний проєкт

Цього року у школах Хмельницької громади планують втілити у життя 41 кращий  учнівський проєкт, відібраний в рамках програми «Шкільний громадський проект».  На це з бюджету громади виділили 1 мільйон 800 тисяч гривень, розповіли в прес-службі Хмельницької міської ради.

У конкурсі брали  участь  учні 7-11 класів, які мають креативні ідеї  та хочуть їх реалізувати на території навчального закладу.  Ідей у старшокласників громади було доволі: облаштувати простір, щоб яскраво проводити час на перервах, покращити медіа теку, осучаснити якесь обладнання.  

Одним із найкращих у міській раді визнали проєкт «Джерело мудрості» учнів Хмельницького ліцею №17, на який  з міського бюджету виділили 81 тисячу гривень. Кошти вже  надійшли на рахунок навчального закладу та наразі  закуплять обладнання.

Учні ліцею розповідають, що лише в деяких класах є кулери з водою, які  закупляв батьківський комітет, а не держава. Тож, коли вони дізналися, що є такий конкурс, то одразу зрозуміли, що виберуть саме цей проект. Тепер у найзручнішому місці ліцею, на першому поверсі при вході до їдальні, змонтують спеціальну установку  для отримання питної води.  ЇЇ споживати зможе кожен.  

Алла Шпилюк, заступниця директора з виховної роботи ліцею №17 розповіла, що дітей у ліцеї багато, 1500 учнів і вони практично на цілий день відірвані від дому. Є діти, які доїжджають із навколишніх сіл нашої територіальної громади і не завжди можуть необхідну кількість води взяти з собою. Не завжди це зручно для дитини, коли є спортивна форма, скрипка, нести з собою ще й одно-дволітрову пляшку з водою.  Тому підтримка такого проекту для життя ліцею дуже важлива.  

Цікаво, що учні  працювали над проектами повністю самостійно. Адже ще в листопаді минулого року пройшли спеціальне навчання, де освоїли вміння складати проекти та обраховувати кошторис під них. Із січня 2022-го навчальні заклади Хмельницької громади почали отримувати кошти з розрахунку 50 гривень на одного учня. Реалізувати ідею мають до кінця року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *