На злобу дня

Вічний спокій на цвинтарі буває оманливим

На Хмельницькому міському кладовищі, яке розташоване в мікрорайоні Ракове, встановили камери відеоспостереження.

Про це розповів начальник спеціалізованого комунального підприємства “Хмельницька міська ритуальна служба” Сергій Бортник. За його словами, відеонагляд встановлюють через акти вандалізму на цвинтарі.
“На жаль, на поховання іноді навідуються ті, кого називають вандалами. Вони руйнують пам’ятники, хрести, огородження, вчиняючи наругу над могилами. Роблять це найчастіше випадкові п’яні розбишаки, які опинились на кладовищі. Рідше ті, хто робить це через особисту помсту, та оскільки мстити вже нема кому, то руйнують могили. Є й перевертні, які влаштовують біля пам’ятників та могил героїв Майдану та війни антиукраїнські провокації. До прикладу, рік тому на Алеї слави витягли та викрали прапор України разом із флагштоком з могили загиблого воїна. Після цього було дуже багато прохань від родичів хлопців, похованих на Алеї слави, встановити відеонагляд”, — каже Сергій Бортник. За словами посадовця, 8 камер відеоспостереження для кладовища в Раковому комунальне підприємство закупило та встановило за власні кошти. Обладнання обійшлось в 41 тисячу гривень, ще 8 тисяч пішло на оплату монтажних робіт. Камери металеві, мають захист від потоків води та пилу, і температурний діапазон — від мінус 40 до плюс 60 градусів. Вони контролюватимуть територію Алеї слави та центральний в’їзді на кладовище. Згодом камери відеоспостереження планують встановити й на іншому в’їзді до кладовища.
До слова, торік чотири камери відеоспостереження були встановлені на в’їзді та виїзді на міському кладовищі в селі Шаровечка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *