Без категорії

Хмельницький заробив на смітті два мільйони гривень

Завдяки тому, що із міського сміттєзвалища видобувають біогаз, тільки за 2021 рік  Хмельницький заробив майже 2 мільйони гривень. Допомагає у цьому спеціальний дегазаційний комплекс, який видобуває з полігону метан та переробляє його на електроенергію. За годину біогазова установка споживає триста кубічних метрів метану. Після переробки на виході приблизно 500 кіловат електроенергії . Далі її по зеленому тарифу продають державі.

Як пояснив Микола Ваврищук, заступник Хмельницького міського голови, Спецкомунтранс  отримує 13 відсотків від загальної вартості проданої електроенергії.  Таким чином тільки за останній рік комунальне підприємство заробило 2 мільйони гривень.  Загалом за чотири роки,  відколи  працює ця біогазові установка, надходження склали понад шість мільйонів.  

На зведення комплексу місто не витрачалося. Це інвестиція ТОВ БІОГАЗ ЕНЕРДЖІ. Окрім того, як зазначають фахівці, сміття горить рідше, тож у повітря потрапляє менше шкідливих сполук.  При розширенні полігону біогаз видобуватимуть і на нових картах. За інформацією експертів поклади достатні і метан викачувати можна ще років сім найменше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *