Без категорії

Водохреще гуляли, Різдво закривали

19 січня, на Водохреще, хмельничани та гості символічно прощались із “Різдвяним ярмарком”.

З 4 грудня, відколи в місті засяяли вогні ялинки, каскади новорічних ілюмінацій, запрацювали торгові будиночки та розважальні атракціони, він майже два місяці вирував етнофестивалями, концертами та розвагами. Хмельничани вдень випробовували нові фотозони, колесо огляду, а до вечірніх розваг додалося фантастичне новорічне лазерне шоу. Після послаблення карантинних обмежень життя в різдвяному містечку завирувало святковими акціями. Проскурівська наповнювалась розвагами, катанням із гірки по штучному і справжньому снігу, виставками робіт народних умільців, зустрічами з друзями біля яток-будиночків з вуличною їжею і т.д.
А завершився різдвяний марафон масштабним концертом “Святе Водохреще гуляємо, зимові свята проводжаємо!” та ефектним вогненним шоу. Розпочали свято майже о 16-ій годині, перед концертом містянам провели майстер-класи з українських народних танців. Основна частина дійства розпочалася о 18-ій. Відвідувачі мали можливість насолодитися останньою, у рамках Різдвяного ярмарку, програмою, в якій взяли участь творчі колективи та виконавці мистецьких закладів міста. Неймовірно красиве та видовищне фаєр-шоу подарував колектив театру вогню і світла “ZLights” міського Будинку культури. Демонтувати атрибути Різдвяного ярмарку планують протягом тижня. Як зазначили у міській раді, ймовірно, частину світлової ілюмінації все таки залишать.
“ Ми провели багато заходів — Андріївські вечорниці, Миколая, ходу вертепів, вогняне і лазерне шоу, виступи зірок і аматорів, новорічний забіг. Відбулися благодійні акції — “Гуфі допомагає друзям” і збір коштів на обладнання для дитячої лікарні. З року в рік ми тільки піднімаємо планку! А поки — працюємо далі: готуємося до ярмарку Великоднього”, — поділився власними враженнями на сторінці у Фейсбуку міський голова Олександр Симчишин.

Вікторія Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *