Без категорії

Продуктові картки повертаються?

В Офісі президента обговорюють можливість введення талонів на їжу

Їх отримають найменш захищені верстви населення. І хоча талони на продукти асоціюються в нас із Радянським Союзом, нині така соціальна допомога діє в багатьох країнах світу, пише УНІАН.
Наприклад, у США людям з низьким доходом видають талони, які еквівалентні з грішми. За них можна купити продукцію в місцевих фермерів. На таку програму в Штатах щорічно витрачають 80 млрд доларів.
В Україні продуктові картки отримають громадяни з низьким доходом. Ці картки будуть і в паперовому вигляді, і в електронному, в додатку “Дія”.
Талони діятимуть не на всі продукти, а тільки на соціально значущі: на гречку, цукор, макарони, пшеничне борошно, молоко пастеризоване 2,5%, хліб житньо-пшеничний та батон, курячі яйця, м’ясо птиці, негазовану воду, масло вершкове 75,3% та олію.
Хто ж отримає продуктові картки? Адже, за різними підрахунками, в Україні на цей час налічується від 20% до 50% бідного населення. Кого ж оберуть? Поки що не оголошено. Нагадаємо, що комунальну субсидію в Україні отримують 2,5 мільйона домогосподарств. Тому можна очікувати, що й продуктові картки отримають мільйони українців. За оцінками експертів, для введення продуктових талонів доведеться витратити 50 млрд бюджетних гривень.
Сума немаленька, тому інші соціальні програми, можливо,доведеться урізати. А сама “талонна” ініціатива найсильніше вдарить по працездатному населенню, яке є головним платником податків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *