Без категорії

Кривава гостина

На Хмельниччині судитимуть молоду жінку, яка жорстоко вбила літнього чоловіка, а потім підпалила його будинок.

Що було спільного між 23-річною дівчиною та її 60-річним знайомим, в селі достеменно ніхто не знав. Одні думали, що то його дочка, бо ж тривалий час чоловік був у в’язниці. Інші запевняли, що то донька його сина від першого шлюбу, дехто натякав, що молода жінка поклала око чи то на самого дядька Федора, чи то на його хату. Та саму Марію це аж ніяк не турбувало. Вона знайшла собі місце, де можна і чарку випити, і поїсти, і заночувати, але найголовнішим для неї було те, що Федір виконував усі її забаганки, і вона могла крутити ним, як циган сонцем. Що саме не поділила ця пара тієї фатальної ночі, не відомо, але ні наступного дня, ні наступного тижня Федора ніхто в селі не бачив. Не бачили люди й Марії. Та й, правду кажучи, нікого це не бентежило, бо ж рідних у Федора не було. Але постійний морок у вікнах, де зазвичай до ночі горіло світло, насторожив діда Павла, який жив через паркан з Федором. Чоловік вирішив навідатись до сусіда, але не встиг зайти до хати, як вилетів з нею кулею та одразу поспішив до поліцейського офіцера громади Дмитра Ільїна. Зайшовши до будинку, поліцейський виявив обпалене тіло, замотане в килим.
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці оперативно встановили особу, яка могла б бути причетною до скоєння вбивства, та затримали її в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нею виявилась Марія. У скоєному жінка зізналася.
Поліція встановила, що вночі під час розпивання алкогольних напоїв між господарем будинку та його гостею, виникла суперечка, яка переросла в бійку.
У ході конфлікту Марія нанесла Федору майже 20 ударів ножем. Від отриманих травм чоловік помер на місці.
Після скоєного жінка з місця події зникла, а коли протверезіла, повернулася до помешкання, аби приховати сліди злочину. Вона замотала тіло потерпілого в килим та підпалила будинок. Коли ж у кімнаті, де вона скоїла вбивство, вигоріла підлога, Марія залила обгорілі речі водою та поїхала з села… Поліція затримала її в Кам’янці-Подільському.
Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України слідчі вже скерували до суду. Жінці може загрожувати до 15 років ув’язнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *