Без категорії

Нова шахрайська схема

Шахраї наче б від імені ПриватБанку почали надсилати користувачам мобільних телефонів SMS-повідомлення з досить привабливим текстом. Зокрема, в повідомленні йдеться про подарунок у 1000 гривень “відданим клієнтам”. Аби їх отримати, дурисвіти створили фітинговий веб-ресурс, тобто підроблений сайт, який повністю копіює реальний вебресурс банку. Різниця лише в одній літері або в символі url-адреси платформи. Відтак тим, хто повівся на “подарунок”, аферисти пропонують перейти за посиланням, яке й веде на шахрайський веб-ресурс. Після входу жертви в “акаунт” Приват24 шахраї відразу спустошують її картковий рахунок.
Відтак керівництво ПриватБанку рекомендує клієнтам ігнорувати сумнівні SMS-повідомлення. З їх допомогою шахраї отримують доступ до логінів та паролів від інтернет-банкінгу. Жодних повідомлень про подарунок в 1000 грн. банк своїм клієнтам не надсилає. Перейти за посиланнями із сумнівних SMS-повідомлень не слід. Клієнтам рекомендується зв’язатися зі співробітниками гарячої лінії банку для отримання додаткових роз’яснень.
Таку ж схему шахраї застосовують, пропонуючи клієнтам банків швидко отримати 1000 гривень за вакцинацію. Нещодавно на “пропозицію” аферистів повелася мешканка Шепетівки. Перейшовши за посиланням, яке було в SMS-повідомленні, жінка заповнила запропоновану форму, вказавши всі особисті дані, саме те, що й потрібно було шахраям. Тож, замість державної виплати за вакцинацію, які мали надійти на її банківську картку, з картки зникло понад 32 тисяч гривень.
Наразі поліцейські проводять перевірку і закликають громадян не реагувати на подібні повідомлення. Картку Є Підтримка можна оформити тільки в офіційному додатку банку, де був відповідний запит. Усі повідомлення надходять тільки в цих додатках, а не безпосередньо на телефон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *