Без категорії

Тимчасовий притулок

З березня мешканців Хмельницької територіальної громади, які потрапили в складні життєві обставини, доглядали в міському Територіальному центрі соціального обслуговування. Більшість із них — самотні та знедолені люди поважного віку. Деякі потрапляли у заклад із вулиці або лікарні.

Центр розрахований на одночасне перебування в ньому 14-ти осіб. Стати прихистком центр може на період до трьох місяців. Тут є усі належні для життя умови: душ, перукар, чисте, зручне ліжко, пральня, чотириразове харчування… Їжу сюди привозять щодня з їдальні підприємства “Новатор”. Також тут є послуги з реабілітації. В тренажерну залу придбали новий комплекс, вартістю майже 100 тисяч гривень. Завдяки цьому, наприклад, можна відновитися після інсульту. Є в центрі й фізкабінет.

Перебувати в закладі можна денно та цілодобово. В останньому випадку потрібно заплатити 332 гривні за добу, включно з чотириразовим харчуванням.

У свої 66 років потрапив до центру Валерій Ілліч, який раніше мешкав майже в землянці в селі Водички. З родичів у літнього чоловіка — лише сестра, яка живе в іншому місті. Запропонували тимчасовий прихисток йому в лікарні, де лікував хворі ноги. Умови “нової оселі” чоловікові сподобалися: “Тепло, смачно готують!”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *