Без категорії

Пожежа забрала життя чотирьох дітей

Трагедія сталася в селі Медисівка, неподалік від Теофіполя. Вогонь спалахнув в кімнаті, де спало четверо дітей. Найстаршій дитині було шість років, наймолодшій — сім місяців.

За словами батька дітей, він приблизно о 17 годині прийшов додому — цілий день був на підробітках в лісі. Малюки вже спали. Разом з дружиною вони повечеряли і також пішли спати. Прокинувся від задимлення. Чоловік каже, одразу розбудив дружину, і вони кинулися до дітей, але коли виносив їх на вулицю, вони вже були мертвими.
Виклик на телефон до рятувальної служби надійшов о 20.30 від газівників. О 20.50 пожежники прибули до будинку. За попередніми даними, причиною пожежі стало несправне пічне опалення в будинку. Про це на брифінгу розповів начальник головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій області Едуард Братко.
Виконуюча обов’язки старости села Людмила Бишук каже, що подружжя не перебувало на обліку як неблагонадійна сім’я. Батько працював на текстильній фабриці, мав підробіток, мати займалась дітьми. Проте батько дітей зловживав алкоголем. Наразі посадовиця не вірить, що діти в такий час могли вже спати. Вона припускає, що доки батьки були у сусідній кімнаті, малюки гралися, і дверцята пічки могли відчинитися. Дітвора налякалася і розгубилася. Окрім того, батько цього вечора був напідпитку. Це засвідчили й правоохоронці.
За фактом пожежі, у якій загинуло четверо дітей, правоохоронці відкрили два кримінальні провадження: за злісне невиконання батьківських обов’язків та порушення вимог пожежної безпеки.
За невиконання батьківських обов’язків може загрожувати позбавленням волі від двох до п’яти років, за порушення вимог пожежної безпеки — від трьох до восьми років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *