Без категорії

Милиці та інвалідні візки напрокат

У Хмельницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування працює пункт прокату засобів реабілітації.

Малозабезпечені мешканці Хмельницької територіальної громади, люди з інвалідністю та пенсіонери, які у зв’язку з віком чи хворобою частково або повністю втратили рухову активність, можуть скористатися безкоштовною послугою. Зокрема, отримати для користування інвалідні візки, ходунки (універсальні з колесами та безколісні), ролатори, милиці (ліктьові та пахові), опорні палиці (дерев’яні та металеві), а також обладнання з турманієвою керамікою (матрац, наколінники, “друге серце”). Задля цього необхідно звернутись до терцентру для оформлення відповідних документів. Необхідно мати з собою паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення (за наявності) та довідку від лікаря про потребу у засобі реабілітації.
“Видача засобів реабілітації здійснюватиметься на безоплатній основі. Першочергово та безоплатно засоби реабілітації видаватимуться одиноким громадянам, одиноким людям з інвалідністю, які обслуговуються в структурних підрозділах територіального центру. Термін, на який видається засіб реабілітації, узгоджується сторонами, відповідно до укладеного договору. Договір буде в двох примірниках — один залишається в терцентрі, інший — у людини, яка бере ці засоби”, — розповів директор терцентру Дмитро Старцун.
Варто зазначити, що в пункті прокату засобів реабілітації знаходяться речі, якими уже користувалися хмельничани, але вони в гарному стані і можуть бути корисними ще комусь. Після закінчення строку прокату засобу реабілітації їх потрібно повернути до пункту прокату в робочому стані.
Хмельницький міський територіальний центр соціального обслуговування розташований за адресою: м. Хмельницький, вул. Перемоги, 7а, тел. 098-966-46-86, приймальня — (0382) 63-23-37.
Також територіальний центр приймає в користування нові та вживані технічні засоби реабілітації для поповнення пункту прокату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *