Без категорії

Гроші на вітер

Інакше й не скажеш, адже найбільший Державний прапор України, який встановили в Хмельницькому напередодні 30-тої річниці Незалежності, і який обійшовся бюджету області майже у 5 мільйонів гривень, не витримав сильного вітру. Синьо-жовте полотно, розмірами 10 на 15 метрів, яке прикріплене до 50- метрового флагштоку, тепер пошматоване.
Нагадаємо, що за ініціативою президента Зеленського до Дня незалежності в усіх обласних центрах встановили гігантські державні прапори. Тоді українців шокувала їх вартість, а найбільше те, що кошти на нього йшли з обласних бюджетів. Щоправда депутати Хмельницької облради за президентську забаганку проголосували і не могли вчинити інакше, адже мова йшла про державну атрибутику. Не так давно мода була на найбільший тризуб, який складали навіть з бутербродів з салом, найбільшу мапу України, ну а тепер це очевидно поступилось місцем великому будівництву та і великими флагштоками. В даному випадку головне інше, адже під час церемонії підняття цього прапора голова ОДА Сергій Гамалій, запевнив, що конструкція флагштоку є міцною і цілком безпечною, а прапор майорітиме щодня, адже на саме полотно отримали гарантію і за потреби його можуть змінювати на сезонне. Однак, чи буде заміна пошкодженого стягу і коли, а головне яким коштом – в облдержадміністрації наразі не коментують.
Нагадаємо, тендер на будівництво виграло Хмельницьке приватне підприємство “Вектор-М” із запропонованою вартістю робіт 4 мільйони 523 тисячі 876 гривень і 32 копійки (з ПДВ). Окремо ціну полотнища в технічній документації не вказано. Зазначено лише кошторисну вартість флагштоку в комплекті з енкерною корзиною та прапором — 1 мільйон 568 тисяч 333 гривні і 33 копійки. Окрім цього до Дня Незалежності Володимир Зеленський присвоїв звання “Заслужений будівельник України” директору фірми, яка зводила найвищий флагшток на Хмельниччині.
До слова, до Дня незалежності найвищі державні прапори встановили у всіх областях України. Це обійшлося державному та обласним бюджетам у понад 170 мільйонів гривень. У центральному парку Херсону 70-метровий флагшток, на якому до Дня Незалежності мали підняти найбільший в області прапор України, впав під час встановлення і розтрощив автомобіль, а в Ужгороді шпиль прапора похилився.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *