Без категорії

Лікарня високих стандартів

У міській дитячій лікарні продовжується будівництво відділення невідкладних станів та реанімації.

Нагадаємо, що реконструкція приміщень лікарні, загальною площею півтори тисячі квадратних метрів, розпочалася в серпні. Крило лікарні, яке реконструюють, збудоване ще 1975 року. Відповідно, будівля не відповідала сучасним стандартним вимогам, що ускладнювало процеси лікування, надання невідкладної медичної допомоги.
Проєкт реконструкції виготовили в 2019 році, згідно з сучасними стандартами, з якісних матеріалів. В оновлених приміщеннях розміститься відділення невідкладної допомоги. Раніше ж на першому поверсі реконструйованого приміщення був травмпункт. Тепер воно об’єднає приймальне відділення, цілодобовий травматологічний центр, операційні та реанімацію. Це дозволить медикам негайно розпочати лікування пацієнтів, не транспортуючи їх поверхами та коридорами.
“Тут буде і лабораторне відділення, відбуватимуться усі необхідні для дитини обстеження: рентген, УЗД, КТ та інші. Буде можливість швидко зробити невідкладне хірургічне втручання. Реконструйоване приміщення буде значно кращим та якіснішим, ніж раніше”, — зазначає директорка КНП “Хмельницька міська дитяча лікарня” Наталя Зимак-Закутня.
В оновленій лікарні на третій поверх перенесуть відділення для передчасно народжених дітей, на його місці облаштовують реанімацію. За словами директора лікарні, реконструкція також дасть можливість створити якісне відділення інтенсивної терапії з палатами, де з дітьми можуть перебувати батьки.
Добудовують і окремий заїзд до нового відділення, критий і теплий. Це, знову ж таки, дасть змогу швидше та легше транспортувати хворого, надати йому невідкладну допомогу. Кошти на реконструкцію йдуть із бюджету міста. Загальна вартість — майже 18 мільйонів гривень. Сюди входить власне реконструкція, нові комунальні мережі, добудова, благоустрій та частина нового обладнання. Збудують й власну кисневу станцію, яка забезпечить усю лікарню.
“З початку реконструкції використано майже 2,5 мільйона гривень, до кінця року надійде ще три мільйони гривень. Решту суми — наступного року. Закінчити реконструкцію плануємо наступного року”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Марина Зінов’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *