Без категорії

42 ідеї: обираємо кращі

16 листопада розпочалося голосування за
громадські проєкти, подані до міської ради
в рамках Бюджету участі

Із 2016 року на Громадський бюджет (Бюджет участі) хмельничани подали близько 500 ідей, майже сто з них стали переможцями, більшість проєктів наразі реалізовані, деякі в процесі. Серед вже реалізованих — фотозона, придбання медобладнання, облаштування сцени в Мистецькому дворику, смартбібліотека, інклюзивні майданчики тощо.
На реалізацію конкурсу Бюджету участі в 2022 році передбачено 3 млн. грн. з бюджету міської територіальної громади. Максимальна сума фінансування одного проєкту — 150 тис. грн.
“1 листопада ми визначили перелік громадських проєктів, які допускаються до голосування в рамках програми Бюджету участі. Це 60 класних ідей, авторами яких є самі хмельничани”, — повідомив тоді на сторінці в Фейсбуку міський голова Олександр Симчишин.
16 листопада розпочалося голосування, яке триватиме до 30 листопада, і здійснюється лише через систему “Громадський бюджет”, після авторизації мешканця населеного пункту Хмельницької міської територіальної громади за допомогою системи BankID, електронного підпису.
“Комісія з питань Бюджету участі днями визначила проєкти, які продовжать боротьбу за фінасування. З 60 поданих проєктів до голосування допущено 42. Серед претендентів є досить багато сучасних і креативних”, — повідомив раніше заступник міського голови Микола Ваврищук.

Вікторія Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *