Без категорії

Нотатки з виконкому

Майже півсотні питань розглянули минулого
четверга на черговому засіданні виконавчого
комітету Хмельницької міської ради

Серед найважливіших — виділення матеріальної допомоги учасникам російсько-української війни, дітям загиблих героїв, особам, які потребують дороговартісного лікування. Всього на матеріальну допомогу з міського бюджету виділено понад 174 тисячі гривень для 57 осіб. За словами міського голови Олександра Симчишина, сума, яку отримає одна особа, традиційна — від однієї до семи тисяч гривень.
Під час чергової сесії міськради заплановано розглянути рішення про затвердження грантового договору з НЕФКО для фінансування інвестиційного проєкту. Йдеться про кредитування додатковими грантовими коштами заходів з енергоефективності. Як стверджує завідуюча відділом енергоменеджменту міської ради Наталія Плеканець, це дасть змогу термомодернізувати п’ять дитячих садків та школу.
“Це вже третій успішний досвід співпраці з міжнародною корпорацією. На реалізацію енергоефективних заходів місто отримає 700 тисяч євро. Модернізують системи опалення в закладах та впровадять індивідуальні теплові пункти”, — зазначає чиновниця.
Також депутати розглянуть пропозицію про вступ Хмельницької міської територіальної громади до добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування — Асоціація “Енергоефективні міста України”. Це спільнота, яка охоплює багато муніципалітетів та опікується питаннями енергозбереження, енергоефективності, співпрацею з європейською ініціативою “Угода мерів”. Асоціація пропонує багато варіантів співпраці, технічний супровід проектів, навчання фахівців, підвищення рівня системи енергоменеджменту міста, тощо.
Для покращення безпеки дорожнього руху члени міськвиконкому підтримали проєкт рішення щодо впровадження місцевої мережі стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) для фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі на вулично-дорожній мережі Хмельницької міської територіальної громади.
“Це питання безпеки наших водіїв, пішоходів, пасажирів. А заразом — покарання порушників правил дорожнього руху. Відеокомплекси фіксуватимуть ці порушення, розміщуватимуться вони на головних дорожніх артеріях нашого міста”, — зазначив міський голова.
Частина рішень міськвиконкому стосувалася дозволів на розміщення зовнішньої реклами, переведення садових будинків у житлові тощо.

Марина Зінов’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *