Без категорії

Фінансове поповнення

Хмельницький отримає 20 мільйонів гривень для продовження
будівництва Палацу спорту.

Кошти виділені розпорядженням Кабміну (№1311) 28 жовтня. Загальна вартість спорудження об’єкта становить 283 мільйони гривень. Після завершення будівництва, яке триває з 2019 року, спортивний палац стане міжнародною ареною для поєдинків світового рівня.
Хмельницький міський голова Олександр Симчишин раніше повідомляв: “Цього року маємо пристойне фінансування в розмірі 95 мільйонів гривень з державного бюджету. Частина цих коштів ще в стадії використання. Дуже сподіваємося, що отримаємо ще 55 мільйонів до кінця року. Загалом на Палац спорту вже використано майже 185 мільйонів. З міського бюджету майже 60 мільйонів гривень, з державного бюджету в різні роки було виділено 125 мільйонів гривень”.
Наразі держава з необхідної суми співфінасування виділила наприкінці жовтня 20 мільйонів.
Враховуючи вкладені кошти і виконані роботи, об’єкт готовий на 67 відсотків. Раніше, за 2019-2020 роки, з державного бюджету отримали 81 мільйон, з міського взяли 53 мільйони гривень. Виділена ділянка під будівництво має 5 тисяч квадратних метрів. Весь готовий об’єкт матиме площу 15 тисяч квадратних метрів.
“Роботи нині активно тривають: завершується монтаж систем опалення та пожежогасіння, тривають роботи над акустичною системою, встановлюються протипожежні двері, розпочали облицювання плиткою окремих приміщень, а також монтаж зовнішніх декоративних елементів (фасадні роботи). Дуже активно працюємо над тим, аби в Хмельницькому вже найближчим часом відкрився один з найбільших спортивних об’єктів України!” — написав на сторінці у Фейсбуці заступник міського голови Микола Ваврищук.
Місто отримає також можливість проводити в Палаці не лише спортивні турніри, а й концерти, фестивалі, виставки, форуми та інші масштабні заходи.

Вікторія Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *