Без категорії

Незабаром — тендер

Уже понад рік місто в очікуванні будівництва
сміттєпереробного комплексу за міжнародним
проєктом, і весь цей час тривають підготовчі роботи

Днями до Хмельницького з робочим візитом приїхав проєктний директор французької компанії “Еждис” Крістофер Раунд. Спеціалісти компанії є технічними консультантами офісу проєкту “Розумне довкілля. Хмельницький” і наразі працюють над документацією для оголошення тендеру з будівництва сміттєпереробного комплексу. Під час візиту Крістофер Раунд відвідав полігон твердих побутових відходів.
“Проєкт в основі має практично три компоненти, наразі ми знаходимося на першому етапі реконструкції (рекультивації) діючого полігону. Перший етап передбачає встановлення системи очищення фільтрату, оскільки це є пріоритетним компонентом. На цей момент всі документи щодо тендеру з встановлення системи фільтрату передані банку. І тендер, ми сподіваємося, розпочнеться вже в цьому місяці. Проєкт є досить складним, але ми маємо багато досвіду, як компанія, яка може ним поділитися з містом. Це – міжнародний досвід стратегії поводження з відходами, успішно реалізований в інших країнах”, — повідомив Крістофер Раунд.
Андрій Гайдай, заступник керівника проєкту з поводження з твердими побутовими відходами в Хмельницькому, підкреслив:
“Це буде сучасне підприємство, яке використовуватиме європейський досвід. Максимально зменшиться кількість відходів, які мають бути захоронені на полігоні. Це дуже позитивно вплине на навколишнє середовище”.
Нагадаємо: кредитну і грантову угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) на реалізацію проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів місто підписало в жовтні минулого року. Його загальна вартість 36,5 млн євро.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *