Без категорії

Відеоекскурсія новою школою від міського голови

4 листопада міський голова Олександр Симчишин розпочав нестандартно: з власного прямого відеорепортажу з подвір’я школи, будівництво котрої завершилось “під ключ” буквально днем раніше, 3 листопада.

“Вперше в житті веду прямий ефір на Фейсбуці, — повідомив у відеозверненні до хмельничан Олександр Симчишин. — Пишу своє відео з вулиці Залізняка, 32. Саме тут, буквально вчора, ми завершили будувати наш найбільший об’єкт в Хмельницькому. Та й, напевно, в усій Хмельницькій області за 30 років української незалежності: школу. Це об’єкт, який багато хто з учителів, батьків, дітей, які сюди приходять, називають школою мрії. Повірте, це та школа, в якій хочеться перебувати, працювати і навчатись. Вона величезна, красива, сучасна, з потужними дитячими майданчиками, стадіоном, з просторими класами, бібліотекою, харчоблоком. Для прикладу скажу лише, що для всіх класів, педагогів, учнів тут є 250 одиниць різної комп’ютерної техніки. Відповідно всі класи з класичними та інтерактивними дошками, і для Нової української школи обладнані всіма необхідними дидактичними матеріалами.
Школа вже готова приймати діток. По суті, набрано весь штат колективу, це понад 100 працівників, а школярики сюди прийдуть вже з другого семестру, на початку 2022 року. Ми планували найближчими днями робити відкриття, але в зв’язку з карантинними обмеженнями трохи його відтерміновуємо. Питання не в тому, щоб відкрити, а в тому, що цей об’єкт ми нарешті завершили. Це черговий навчальний заклад, який ми збудували в Хмельницькому. Це те, заради чого варто жити і працювати.
І на завершення свого репортажу Олександр Сергійович провів відеоекскурсію територією нової школи, де також побував вперше, як зізнався, після завершення будівництва: “Це стадіон, який буде працювати для учнів школи, а з січня чекаємо тут понад 700 дітей, адже класи вже набрані. Далі — спортивний майданчик, бігові доріжки, ями для стрибків у довжину, ще далі — величезний дитячий майданчик, і ще один сучасний спортивний багатофункціональний майданчик для волейболу, баскетболу, гандболу. Тут дуже багато спорту, величезна кількість тренажерів: перекладини, турніки, силові тренажери, різноманітна відпочинкова інфраструктура, і вчителі фізкультури матимуть можливість проводити класні, якісні уроки. Адже навчання і перебування в школі мають бути максимально комфортними. Всі класи також стовідсотково готові — з меблями, комп’ютерною технікою. Навіть вже деякі вчителі на дошках написали: “Ласкаво просимо до першої початкової школи!”. Тому що це — школа №1”.
До речі, поруч зі школою – дитячий садочок, зданий понад рік тому, розрахований на перебування 420 малят. І це також сучасний, комфортний освітній заклад, збудований за кошти міської громади.
Початкова школа на Озерній — особливий об’єкт для міського голови. Її будівництво почали в 2018 році, і потреба в ній назріла давно. Адже в цьому мікрорайоні мешкає чи найбільше молодих хмельницьких сімей. Єдине на Озерній НВО №28 давно перевантажене, цей заклад побив своєрідний національний рекорд, став найбільшим в Україні за кількістю учнів: понад дві тисячі у 65 класах. І цей рекорд переконував: Озерній потрібна нова школа, щоб вирішити, принаймні, частково проблему перевантаженості.
У червні Олександр Симчишин повідомив, що учні підуть у нову школу вже цього року: “Жовтень-листопад у нас за графіком фініш. Ми плануємо від 1 вересня набирати дітей у 28-му школу, і в листопаді 750 учнів перевести в нову школу”.
Для завершення будівництва 9 червня депутати міськради вирішили взяти банківський кредит. У рішенні йшлося, що сума запозичення складає 60 мільйонів гривень. Кредитором став “Укргазбанк”, термін — 5 років. Відсоткова ставка складає 11,9% протягом першого року, а протягом усіх наступних — облікова ставка НБУ плюс 5,4%. Як інформував міський голова, банк для запозичення обирали шляхом конкурсу.
І ось результат дотриманого слова: на початку листопада школа готова приймати дітей. І це, справді, заклад майбутнього, бо він переконує: діти — це дзеркало нашої любові. Нова школа у цьому переконує. До речі, наступним освітнім закладом, який розпочнуть споруджувати на Озерній у 2022 році, на вулиці Січових стрільців, стане ліцей для 5-11-х класів.

Тетяна Русанівська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *