Без категорії

Осіннє золото “Камерфесту”

Справжнім подарунком для шанувальників мистецтва став цьогорічний міжнародний фестиваль “Камерфест”, який уже вдванадцяте відбувся в Хмельницькому. Два тижні яскравих вражень, зіркові виконавці з України та з-за кордону, віртуозні номери: щоразу, коли завіса фестивалю закривається, відчуваєш легку ностальгію, яка триватиме, безперечно, до наступного фесту в 2022 році.
Хмельницька філармонія знову підтвердила статус мистецького закладу, який, за словами її директора, диригента Олександра Драгана, втілює високі стандарти національного і світового мистецтва. І цей курс — незмінний.
Олександр Драган, як диригент, і завершував двотижневі зустрічі хмельничан з гостями фесту, 25 жовтня, концертом “Романтика. Штраус. Шуберт” з симфонічним оркестром філармонії і солісткою Уляною Макеєвою (гобой, Львів).
Про враження від перших днів фесту “Проскурів” уже розповідав, а які іще миттєвості запам’яталися? Безперечно, авторський концерт піаністки Ірини Алексійчук з хмельницькими колегами. Хоча, власне, ця талановита піаністка міжнародного рівня також вважає себе хмельничанкою, адже навчалась у нашому музичному училищі.
Власними враженнями від концерту пані Ірина поділилась у Фейсбуці: “Хочу висловити безмежну подяку усім людям, завдяки яким відбувся мій великий авторський концерт. Щиро дякую за відзнаку, чудові квіти та подарунки міському голові Олександру Симчишину та начальнику департаменту культури і туризму Артему Ромасюкову. Велика подяка директору філармонії Олександру Драгану за прекрасну організацію заходу”.
У фесті брали участь і міські колективи, зокрема академічний муніципальний хор під керівництвом Ігоря Цмура.
Підсумками “Камерфесту” у наступному числі нашої газети поділиться з читачами Тарас Малик, художній керівник академічного симфонічного оркестру філармонії.

Тетяна Слободянюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *