Без категорії

Зробив діло — гуляй сміло

З 21 жовтня в Україні почнуть діяти нові правила перевезення пасажирів. Обмеження торкнуться не тільки міжобласного транспорту, а й сфери обслуговування в містах: кафе, ресторанів, салонів краси, ТРЦ, кінотеатрів, музеїв.

Суть нововедення така: аби скористатись громадським транспортом, щоб поїхати за межі міста, потрібно мати сертифікат вакцинації та так звані COVID-документи. Так само при собі потрібно мати сертифікати вакцинації, якщо ви надумали відвідати перукарню, спортзал, супермаркет, тобто людні місця. Якщо ж ви вирішили влаштувати в ресторані вечірку на якесь свято, окрім вас, такий документ має бути й у ваших гостей.
Крім поліцейських, перевіряти сертифікати та COVID-документи можуть співробітники Держпродспоживслужби, працівники Центру контролю та профілактики хвороб на місцях. Для планшетів поліції вже розроблене програмне забезпечення для швидкої перевірки сертифікатів про вакцинацію в додатку “Дія”, а також за паперовими варіантами. Перевірка документів проводитиметься за QR-кодами. У сертифікатах обов’язково повинна бути інформація про вид щеплення, кількість доз, підпис лікаря та печатка офіційного закладу охорони здоров’я. При використанні підробленої медичної довідки або фіктивного сертифіката загрожує штраф від 850 гривень до обмеження волі строком до двох років.
Більш суворе покарання за виготовлення та збут підробленої медичної документації.
Порушникам загрожує пока-рання у вигляді штрафу від 17 тисяч гривень до п’яти років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *