Без категорії

Зарплатні борги під контролем

Понад 3 мільйони гривень станом
на 1 жовтня заборгували деякі хмельницькі підприємства своїм працівникам

Тож у порівнянні з вереснем цей борг зріс на пів мільйона гривень. На черговому засіданні робочої групи з питань заборгованості зарплати її учасники спілкувались із керівниками підприємств-боржників, аби дізнатись, коли ті планують повернути працівникам зароблене і якої допомоги потребують, щоб виправити становище. Таких боржників у місті нині вісім.
Серед боржників — два підприємства, підпорядковані обласній раді, ще два Міністерству оборони. “Ми єдине підприємство Міноборони, яке може займатися утилізацією шкідливих відходів, зокрема ядерно-ракетного палива. Станом на 1 жовтня в нас заборгованість — 78 тисяч гривень із заробітної плати. Але потрібно враховувати, що було ще й рішення Верховного суду, майже на 320 тисяч гривень, і ми це рішення суду виконали,” — розповів про боргову ситуацію директор ДП МОУ “Воєнконверс-43” Руслан Комар-Чорний.
“На потужні підприємства, де серйозні керівники, впливати, можливо, й не потрібно, а, швидше, допомогти, — переконаний Віталій Усенко, начальник відділу праці та соціального захисту населення міської ради. — Якщо це стосується виконавчої служби, чи проблем з податками, то потрібне саме сприяння. ”
І позитивні зрушення є. Допомагає в цьому створена робоча група, до якої входять представники управління праці, податкової, Пенсійного фонду та інші контролюючі органи”.
“Такі засідання проводяться щомісяця і дають певні результати, — переконана Юлія Ковальчук, заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області. — Гасяться борги, що дає можливість виплачувати пенсії, тому що в нас солідарна система, тобто працюючі платять внески до Пенсійного фонду, сплачують Єдиний соціальний внесок у податкову, і це йде на виплату пенсій”.
Моніторинг підприємств здійснюють щотижня. В разі необхідності організовують позачергові зустрічі. На недавній з керівниками домовилися, що підприємства ліквідують борги до закінчення поточного року.

Тетяна Руса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *